Het EK skeeleren in 2007 was het eerste internationale evenement op het skeelercomplex in Heerde. Dat leverde spectaculaire sport en bomvolle tribunes op.
Het EK skeeleren in 2007 was het eerste internationale evenement op het skeelercomplex in Heerde. Dat leverde spectaculaire sport en bomvolle tribunes op. (Foto: Skeelerclub Oost Veluwe )

Olympische toppers op WK in Heerde

Heerde -  Ooit ploegden de eerste leden van de Skeelerclub Oost-Veluwe (SKOV) in 1986 door het mulle zand rond het Heerderstrand. Evert van Benthem had net de Elfstedentocht gewonnen. Nu heeft de club een schitterend skatecentrum en staat men aan de vooravond van een seizoen waarin deelnemers uit zestig (!) landen vanaf 30 juni gaan strijden om de wereldtitels skaten. "Met dit WK komt een droom uit. De club is er klaar voor, we kunnen beschikken over zo'n tachtig vrijwilligers", meldt voorzitter Bertus Docter.

(door Jan Nitrauw)

Moeiteloos somt Docter de Olympische toppers op die eind juni aan het vertrek zullen staan. De zilveren medaillewinnaar Bart Swings uit België, de Amerikaan Joey Mantia, de Fransman Alexis Contin, uit Nieuw Zeeland vertrekt Peter Michael naar Heerde en Stephan Du Schmidt komt vanuit Denemarken. Bij de dames staat Francesca Lollobrigida uit Italië aan de start evenals de shorttrackster Jessica Koreman uit Amerika. "En daarbij natuurlijk onze eigen clubleden Ronald en Michel Mulder", vult Docter maar vast aan. Totaal zullen vele honderden deelnemers uit zestig landen het WK in Heerde en Arnhem gaan rijden. In Heerde op 30 juni en 1 tot en met 3 juli, in Arnhem van 5 tot en met 8 juli. De SKOV heeft inmiddels ruim ervaring in het organiseren van grote evenementen waaronder enkele malen het EK Skeeleren. "Ik heb altijd gezegd als we het WK binnen kunnen halen, moeten we ervoor gaan. Dat kunnen we niet alleen natuurlijk. Organisatorisch lukt het wel. Maar financieel is het een enorme opgave. De provincie Gelderland heeft dan ook het sportmarketingbureau TIG Sport in de arm genomen. Die heeft de financiële eindverantwoording", meldt Bertus Docter.

Voor de mondiale top in Heerde neerstrijkt, kan de SKOV nog op een aantal momenten warm lopen. Op 4, 5 en 6 mei worden de internationale wedstrijd om de Holland Cup powered bij Unvié verreden. Dan zal al een groot deel van de wereldtop de reis naar Heerde maken, vooral ook omdat men dan al kennis kan maken met de locatie voor het WK. Een week later is het weer raak. Op 10, 11 en 12 mei wordt het Nederlands kampioenschap inline skaten ook in Heerde verreden.

En dat is nog niet het enige. Tussendoor neemt de SKOV ook nog de organisatie van de Avond Wandel4daagse van 29 mei tot en met 1 juni voor haar rekening. En nog wat dichterbij is de start van het toerseizoen skeeleren op 24 maart en vanaf 13 april de jeugdcompetitie om de Habovo Skeeler Cup. O ja, op 14 september is de finale van de Stouwdam Jeugdcompetitie....

www.skeelerhuus.nl

Meer berichten

Shopbox