Prijsvraag: Maak een Hanze-kunstwerk

Hattem - De gemeente en Rond Uit Hattem dagen Hattemers en andere geïnteresseerden uit een kunstwerk te ontwerpen voor de Hanzetentoonstelling in Rostock, Duitsland.

In juni zijn de Internationale Hanzedagen in Rostock. Hattem is hier met andere Hanzesteden aanwezig om de stad te promoten. Rostock heeft alle deelnemende steden gevraagd een kunstwerk in te sturen dat de verbinding tussen hun stad en de Hanze uitbeeldt. De inzendingen van alle steden vormen straks samen een tentoonstelling, met als doel de diversiteit van de Hanze te laten zien. 

Wie een idee heeft voor zo'n typisch Hattems kunstwerk, kan een schets inzenden van dat kunstwerk. Uit de ingezonden schetsen kiest de jury het beste idee. De jury bestaat uit burgemeester Jan Willem Wiggers, Daphne Kampman, Edith Koridon en Bertus van 't Holt. De winnaar krijgt een vergoeding om het object te maken en daarmee Hattem te vertegenwoordigen in Rostock.

Iedereen mag meedoen. Het kunstwerk kan bestaan uit een schilderij, beeld of andere kunstvorm. De schets met een beschrijving dient uiterlijk maandag 2 april ingeleverd te zijn. Dit kan digitaal via hanze@hattem.nl of aan de balie van het stadhuis. 

Kijk voor de uitgebreide voorwaarden op www.hattem.nl/hanze.

Meer berichten

Shopbox