Kerstmarkt in Hattem

Hattem - In Hattem wordt vrijdag 9 december de Kerstmarkt gehouden, met een grote verscheidenheid aan gezellig ingerichte kramen in het centrum. Op de markt zijn onder meer winterartikelen, kerstkaarten, kerststukjes, handgemaakte kerstdecoraties en andere kadoartikelen te koop. Op de markt en in de winkelstraten worden diverse muzikale optredens gegeven. Bezoekers kunnen naast een kerstman en steltlopers ook een wandelende kerstboom tegen het lijf lopen in de winkelstraten.

Onder meer Acapella koren Mutiple Voice, Just Because en Stop Talking, dameskoren Septtimbre, Sincero en BLENT, midwinterhoornbloazers de Vlijtbloazers, het groot mannenkoor PR Dialect Koor Apeldoorn, en jeugdorkest Ontwaakt treden op. Ook erg sfeervol is een groep van 30 mannen en vrouwen die op historische fietsen uit de begintijd rijden, traditioneel gekleed volgens de mode uit die periode. De dames fietsen parmantig rond met mooie tasjes en de historische fietsen zijn uitgerust met carbidlampjes. Om het nostalgische gevoel te verhogen loopt er ook een groep met nostalgische kinder- en poppenwagens. Verder is er een taxateur op het stadhuis aanwezig waar iedereen zijn spulletjes kan laten beoordelen.

Voor kinderen zijn er activiteiten zoals knutselworkshops, een draaimolen, springkussen en de vrolijke Clown Ziezo van www.Clownstichtingziezo.nl toont zijn goocheltrucs. Bij het Kinder Glazen Huis van Samuel Koridon (14), Coen Kinket (14) en Emily van Dijk (13) is het mogelijk om een plaatje aan te vragen en geld te geven aan het goede doel. Doneren kan ook op: https://kominactie.3fm.nl/actie/kinderglazenhuishattemHistorische

Kraam of grondplek

Wie met een kraam wil deelnemen aan de Kerstmarkt kan zich daarvoor inschrijven via Rond Uit Hattem. Deelnemers die géén kraam maar een grondplek nodig hebben kunnen ook deelnemen. Er zijn grondplekken van 1 meter diep beschikbaar voor een speciale prijs van 3 euro per meter. Minimale afname is 4 meter breed.

Avondwandeling
Voor wie een lantaarnoptocht met kaarsjes mee wil maken is er een stadswandeling om 19.30 uur. De stadsgids vertelt de deelnemers onderweg van alles over de geschiedenis van Hattem. De wandeling start bij het Toeristisch Informatie Punt. U kunt zich aanmelden via info@ronduithattem.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden