(foto: Carla Manten Fotografie)
(foto: Carla Manten Fotografie)

Al twee jaar rust ervaren in atelier De Oude Smederij

Vaassen - Op tweede paasdag, maandag 2 april bestaat Atelier De Oude Smederij twee jaar. Dat wordt gevierd met een expositie en livemuziek.

De afgelopen twee jaren heeft menig Vaassenaar de weg naar De Oude Smederij aan de Jonasweg 2 gevonden. Maar niet alleen Vaassenaren, ook mensen uit de wijde omgeving wisten dit atelier te vinden om aan de slag te gaan met verf en penseel. Het is, zoals de bezoekers zeggen, een heerlijke plek rust uitademt.

En juist dat is wat Caroline van de Vate, kunstschilder, kunstzinnig counselor en total balancecoach, zo belangrijk vindt: dat mensen rust ervaren. "Veel mensen hebben daar behoefte aan. Even er uit, even niet bezig zijn met de drukte en de zorgen van alle dag, even rust in het hoofd. En wat is schilderen daar een geweldig middel voor. Door te schilderen wordt het vanzelf stil in je hoofd. Maar het is niet altijd rustig in de smederij hoor, het is soms ook een heel gezellige boel tijdens de cursus", vertelt Caroline.

Sinds een aantal maanden verzorgt Caroline samen met haar man Henk-Jan ook Retraite-Schilderdagen. Dit heeft alles te maken met het ervaren van die rust. Rust door creativiteit. Maar ook je heerlijk laten verwennen.

Zo'n Retraite-Schilderdag begint met koffie of thee en een zelfgebakken taartje en bezinning op christelijke basis. Daarna kan er de rest van de dag geschilderd kan worden. Caroline en Henk-Jan verzorgen daarbij een lunch met veel biologische en zelfgemaakte producten.   Bij mooi weer zullen er in de tuin een paar werken van Caroline geëxposeerd worden, die te maken hebben met Pasen. De dag wordt helemaal feestelijke door het muzikale optreden 's middags van 'The Yellow Birds', met gezellige folkmuziek. Er is deze dag een verkooptafel met de kunstboeken en kunstkaarten. En er staat koffie en thee klaar.


Ook de Kunstzinnige Counseling die Caroline geeft, heeft alles te maken met rust en creativiteit. Mensen die op wat voor manier dan ook zijn vastgelopen, kunnen door middel van deze counseling op zoek gaan naar antwoorden en nieuwe inzichten die hun leven een nieuwe richting kan geven.

Naast de cursussen en de counseling wordt het atelier ook gebruikt voor schilderworkshops voor een gezellige familieactiviteit, een vriendinnen- of een teamuitje.

De open dag duurt tweede paasdag, maandag 2 april, van 11.00 tot 18.00 uur.
De Oude Smederij is te vinden aan de Jonasweg 2 in Vaassen.

www.atelierdeoudesmederij.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden