Het grote riddergevecht  is onderdeel van het Middeleeuws Festijn op Cannenburch. (foto: Keshia Fotografie)
Het grote riddergevecht  is onderdeel van het Middeleeuws Festijn op Cannenburch. (foto: Keshia Fotografie)

Middeleeuws Festijn op Cannenburch

Vaassen - In en rond kasteel Cannenburch in Vaassen herleven zaterdag 5 en zondag 6 mei middeleeuwse tijden. Voor de vierde editie van dit Middeleeuwse Festijn is het terrein zaterdag geopend van 11.00 tot 21.00 uur. Vanaf 18.00 uur nemen twee bands de bezoekers mee op een muziektocht door de wereld. Deze avond zijn ook het kampement en de middeleeuwse markt en middeleeuwse horeca open. Op zondag duurt het Middeleeuwse Festijn van 11.00 tot 17.00 uur.

Het Middeleeuwse Festijn past in de geschiedenis van het kasteel. De vroegste vermelding van de Cannenburch dateert uit 1365. In 1543 kocht de Gelderse veldheer Maarten van Rossem de ruïne. Hij bouwde er het statige slot van drie verdiepingen, zoals dat er nu staat.

Voor het festival wordt een middeleeuws belegeringskampement opgebouwd. Nederlandse, Belgische en Duitse 'middeleeuwers' (ridders, jonkvrouwen, kooplieden, ambachtslieden en musici) hebben twee dagen onderdak op het grote terrein bij het kasteel. Jong en oud kunnen kijken naar strijdende ridders, Vikingen, een roofvogeldemonstratie, een middeleeuwse smidse, een middeleeuwse, Keltische en fantasy-markt en meer.

De middeleeuwers laten zien hoe in die periode voedsel werd bereid. Ook kan iedereen zijn handigheid testen op een speciale baan, waar op middeleeuwse wijze met pijl en boog wordt geschoten.
Het programma om 11.00 uur de opening evenement, om 12.00 uur een valkeniersdemonstratie, 13.00 uur Viking-vechtshow, 14.00 uur roofvogeldemonstratie en om 16.00 uur het grote riddergevecht.

Het muziekprogramma op 5 mei: 18.00 tot 18.45 uur: The Rodeo Roses, met eigenzinnige songs in unieke combinatie van zang, viool en gitaar. Van 19.45 tot 20.30 uur is er een optreden van Pyrolysis met een vrolijke mix van folk en rock met Schotse, Ierse en Viking-invloeden. Deze avond zijn ook het kampement en de middeleeuwse markt en middeleeuwse horeca open.

Toegang tot het Middeleeuws Festijn kost voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar 4 euro. Voor 13 jaar en ouder 6 euro.
Combiticket Middeleeuws Festijn en kasteelbezoek respectievelijk 5,50 euro en 9,50 euro. Cannenburch is te vinden aan het Maarten van Rossumplein 4 in Vaassen.

www.middeleeuws-festijn.nl

Meer berichten