Ruim vijftig kunstenaars uit het hele land komen zaterdag 26 mei naar de door Rond Uit Hattem georganiseerde Kunstmarkt die omlijst wordt met tal van andere activiteiten als een schilderwedstrijd en muziek.
Ruim vijftig kunstenaars uit het hele land komen zaterdag 26 mei naar de door Rond Uit Hattem georganiseerde Kunstmarkt die omlijst wordt met tal van andere activiteiten als een schilderwedstrijd en muziek. (Foto: Rond Uit Hattem)

Sokken breien op de Kunstmarkt

Hattem - De Kunstmarkt Hattem, op de agenda voor zaterdag 26 mei, heeft ook de draadkunst tot een interessant onderdeel van deze activiteit gemaakt. In de Kruisstraat zijn diverse handwerktechnieken te zien. Sterker nog: bezoekers kunnen zelf de breipennen ter hand nemen om sokken te breien.

In de Kruisstraat zijn doorlopend demonstraties draadkunst. Van sokken breien tot historische handwerktechnieken al kaartweven, spintol, spang en nalbinden om maar wat te noemen. Iedereen kan aanschuiven om mee haken te of te breien. Ook zijn er twee workshops 'Free Form-haken' van José Dammers. Daarmee creëer je je eigen unieke werkstuk door verschillende garens en technieken te combineren. Maar de Kunstmarkt is natuurlijk veel meer dan alleen draadkunst. Uit het hele land komen dit jaar weer vijftig kunstenaars hun werk demonstreren en de te koop aanbieden rond de Grote Kerk. Vele kunstdisciplines zijn dan ook vertegenwoordigd, van schilderkunst tot glaskunst en van unieke sieraden tot kunstzinnige houten meubels.

In de aangrenzende straten zijn er veel creatieve activiteiten voor jong en oud, zoals leuke korte workshops, illustraties ontwerpen en pottenbakken. Bezoekers kunnen lekker schilderen op een echte auto, model zitten voor een portrettekenaar en de kunst afkijken bij bijvoorbeeld een demonstratie mozaïeken. Dit jaar presenteren zich meer dan 20 leerlingen van de Nunspeetse School hun werk in de Achterstraat. Ook zijn hier diverse demonstraties en ook kinderen kunnen zich hier uitleven op de schilderbak en met een heuse verftrommel.
Bij diverse Kleinkunstpodia kan men genieten van intieme muziekoptredens en mooie verhalen. Verschillende kleine muziekgroepen zoals Bites of Music, duo Linearlive, en Om de Hoek zorgen voor gezelligheid in de straten en op het terras op de Markt. Om 14.00, 15.00 of 16.00 kan men luisteren naar een optreden van Cantabile in de grote Kerk. Zij komen met een zeer gevarieerd programma onder leiding van Hans Thijssen.

Schilderwedstrijd

Wie doet er mee met het leukste kleine schilderij van Hattem? Duinkerken organiseert traditiegetrouw een creatieve wedstrijd op bordjes van het formaat van 10x10cm. Deze bordjes zijn gratis af te halen in de winkel (Achterstraat 6-8) en deze dienen uiterlijk 24 mei weer ingeleverd te worden. Tijdens de Kunstmarkt bepaalt de publieksjury wie naar huis gaat met een schitterende prijs en de eeuwige roem. Schilderen, tekenen, beplakken, boetseren, mixed media … alles is mogelijk bij deze wedstrijd. "Dus kom naar de winkel, haal een bordje op en leef je uit!", is de oproep.

www.ronduithattem.nl

Meer berichten