Manon Carboni is (kinder)atelier Mevrouw Merel gestart in de Eper ABN-Amro. Komende zaterdagmiddag houdt ze er een open huis van 12.00 tot 16.00 uur. (foto: Dennis Dekker)
Manon Carboni is (kinder)atelier Mevrouw Merel gestart in de Eper ABN-Amro. Komende zaterdagmiddag houdt ze er een open huis van 12.00 tot 16.00 uur. (foto: Dennis Dekker) (Foto: Dennis Dekker)

Creatieve pop-up plek in Eper ABN

Epe - Manon? Merel? Eper bankgebouw? Kinderatelier? In mijn mailbox bevindt zich op z'n zachtst gezegd een raadselachtig persbericht. De nadere uitleg wordt gelukkig gegeven door initiatiefnemer, Manon Carboni uit Epe. Deze freelance designer en illustrator is in de meivakantie gestart met een creatieve pop-up plek in het welbekende ABN-Amro gebouw in Epe. "Hier kunnen kinderen elke vrijdag deelnemen aan workshops en geef ik creatieve verjaardagsfeestjes. Komende zaterdag vindt er een open dag plaats. Iedereen is van 12.00 tot 16.00 uur van harte welkom aan de Hoofdstraat 41." De naam? Atelier Mevrouw Merel.

(door Dennis Dekker)

Tijdens deze open dag is er voor kinderen van alle leeftijden gelegenheid om een tekening te maken. Ook kunnen ze er een 'last minute moederdagcadeau' maken. Manon: "Zaterdag geef ik van 14.00 tot 15.00 uur de workshop 'Ik zou je in een doosje willen doen'. Er is plek voor 12 kinderen in de leeftijd van 5 tot 11 jaar. Voor deze workshop kan men een vrijwillige bijdrage doen in de spaarpot op tafel."
Natuurlijk is een ieder ook welkom om een kop koffie of thee te komen drinken. "Daarover gesproken: mocht iemand nog kopjes en schoteltjes kunnen missen, neem deze zaterdag dan vooral mee. Wanneer je ze versierd achterlaat, dan kun je later nog eens aanschuiven voor een koffie of thee uit het eigen kopje." Manon Carboni vindt het geweldig om haar creativiteit te combineren met talentontwikkeling. "Al als klein kind deed ik niets liever dan tekenen en schilderen. Dit vond ik zo leuk dat ik na de middelbare school naar de Kunstacademie ben gegaan. Mijn andere passie is kinderen helpen en onderwijzen. Na de kunstacademie heb ik de Pabo-opleiding dus nog gevolgd. Op dit moment geef ik tekenlessen en werk ik als freelance ontwerper." Onder de naam Mevrouw Merel coacht ze kinderen, leerkrachten en ouders op een speelse en creatieve manier. "Dit doe ik door middel van workshops of voorlichtingsbijeenkomsten. In dit voormalige bankgebouw kan ik al mijn voorliefdes combineren tot een bruisende plek voor jong en oud."

Meer berichten