De deelnemers aan de Avond Wandel Vierdaagse in Heerde worden opgeroepen om in plaats van snoep een donatie te doen aan de Veluwse Wens Ambulance die zelf naar het defilé komt om de giften in ontvangst te nemen.
De deelnemers aan de Avond Wandel Vierdaagse in Heerde worden opgeroepen om in plaats van snoep een donatie te doen aan de Veluwse Wens Ambulance die zelf naar het defilé komt om de giften in ontvangst te nemen. (Foto: Jan Nitrauw)

Snoep laten staan, wensen vervullen

Heerde - De Veluwse Wens Ambulance vervult wensen van mensen die niet lang meer te leven hebben. Samen met vrijwilligers kunnen zieke mensen aan het einde van hun leven een wens vervuld zien zonder hulp van deze organisatie een droom zou blijven. Dit jaar is de Veluwse Wens Ambulance het goede doel van de Avond Wandel Vierdaagse in Heerde die gehouden wordt van 29 mei tot en met 1 juni.

(door Jan Nitrauw)

De organisatie is in handen van de skeelerclub Oost-Veluwe en dit ging vorig jaar in overleg met de plaatselijke scholen. Het leeuwendeel van de deelnemers bestaat uit kinderen van de basisscholen.

"Vorig jaar hebben we contact opgenomen met de scholen en ouders omdat we een trend signaleerden die niet gezond is. Het ging er op lijken of kinderen vooral deelnamen omdat ze aan het einde werden overladen met snoepgoed in plaats van de medaille. In overleg hebben we een actie bedacht waarbij het geld dat aan snoepgoed wordt uitgegeven, veel beter besteed kan worden namelijk aan een goed doel", vertelt voorzitter Bertus Dokter van de skeelerclub Oost-Veluwe. Het goede doel is dit jaar de Veluwse Wens Ambulance. Deze stichting is in 2014 opgericht en heeft al heel wat wensen kunnen vervullen. 'Nog één keer mijn ouderlijk huis' of 'Ik wil graag naar de bruiloft van mijn kleinzoon', het lijkt zo eenvoudig maar voor mensen die afhankelijk van liggend vervoer zijn ze niet te realiseren. Dan kan een beroep gedaan worden op de Veluwse Wens Ambulance om chronisch zieken of mensen in de (pre)terminale fase een geweldige dag te bezorgen.

En daarom roept de organisatie van de Avond Wandel Vierdaagse ouders en opa's en oma's op om een bijdrage in een envelop te doen. Op de laatste avond – bij het defilé in het centrum van Heerde – zal de Stichting Wens Ambulance aanwezig zijn om de donaties in ontvangst te nemen. En: de stichting Veluwse Wens Ambulance komt graag langs bij scholen om over hun werk te vertellen.

De organisatie verwacht dit jaar weer zo'n 1200 wandelaars die van 29 mei tot en met 1 juni weer een aantal prachtige routes door de gemeente Heerde gaan lopen. Voor de skeelerclub Oost-Veluwe weer een hele klus temeer omdat ook het WK Inline skaten voor 1 tot en met 3 juli in Heerde zal worden gehouden. "We zijn bij het wandelevenement afhankelijk van vrijwilligers . Mensen die nog een handje willen zijn bijzonder welkom", zegt Dokter. Vrijwilligers die zich in willen zetten om van de vierdaagse weer een succes te maken, kunnen zich melden via a4d@skeelerhuus.nl.

www.veluwsewensambulance.nl

Meer berichten