Het kapelletje van Zuuk is rijksmonument en op 12 mei van binnen te bekijken. Er is koffie of thee met Zuukse slofjes gebakken door Bakker Commandeur.
Het kapelletje van Zuuk is rijksmonument en op 12 mei van binnen te bekijken. Er is koffie of thee met Zuukse slofjes gebakken door Bakker Commandeur.

Route 'Zet Zuuk op de Kaart'

Zuuk -  Zaterdag 12 mei, de dag voor Moederdag, is er een speciale route uitgezet in Zuuk, het buurtschap bij Epe. De route 'Zet Zuuk op de kaart' kan fietsend of met de auto afgelegd worden.

Verschillende bewoners stellen die dag van 11.00 tot 16.00 hun huis open en organiseren speciale activiteiten. De route is geschikt voor jong en oud en te verkrijgen bij de VVV, Kulturhus, bij de bibliotheek en diverse winkels in de gemeente Epe.

De route is als download beschikbaar én interactief aan te vragen via www.buurtverenigingzuuk.nl. Deelnemers kunnen uit de route 'Zet Zuuk op de Kaart' de plekken kiezen die ze willen zien.

Op de Brakerweg is een schuurverkoop, de Kopermolen biedt een rondleiding, de Ezelboerderij geeft een gratis zakje voer weg voor de beesten, Haagendoorns Plaatste is open tegen gereduceerd tarief en bij bewoner Jan Bibo aan de Zuukerenkweg kunnen bezoekers oldtimer tractoren bewonderen.

Bij de Zuukerschool is plek om te pauzeren, even te darten en er is een tentoonstelling. Aan het Koepad laat een bewoner zien hoe je mooie bloemstukken maakt en werkstukken van steigerhout, verderop bij 'Tussen De Schapen' kan men terecht voor mozaïeken, likeur maken, kaarsen gieten en zeep maken. Er zijn op die dag kleine cadeautjes te maken geschikt voor Moederdag.

Op het Koepad staat ook het kapelletje van Zuuk. Het is sinds 2001 tot rijksmonument verklaard en kan van binnen worden bekeken. Er is koffie of thee met Zuukse slofjes gebakken door Bakker Commandeur.

Op de Weteringdijk is boerderijwinkel van de familie Goudbeek met natuurlijke producten zoals Oer-Hollands vlees en eerlijke melk, kaas en roomboter. Ook verkoopt de boerin keukenspullen van emaille.

Verderop is de Ravenstraat, daar demonstreren bewoners uit Zuuk hoe midwinterhoorns en alpenhoorns gemaakt worden en hoe ze klinken. Een traditie van oudsher. Er is ook curiosa te bekijken en te koop. Museum Old boer'n grei aan de Nijbroekerweg heeft een verzameling antieke boerenkarren, werktuigen en gereedschap, een ouderwets ingerichte woonkamer, keuken en slaapkamer en vitrines met van alles over vroeger.

www.buurtverenigingzuuk.nl

Meer berichten