Aanmelding voor Doemee-award 2018 geopend

Regio - Eind 2018 wordt de Doemee-award uitgereikt. Dit is een prijs voor een persoon of organisatie die zich met een lokaal initiatief in de regio Veluwe inzet voor een samenleving waarin ook mensen met een beperking, chronische ziekte of een afstand tot de arbeidsmarkt optimaal mee kunnen doen. Iedereen kan een initiatief nomineren.

"MEE gelooft in de kracht van het collectief", vertelt bestuurder Simone van Ruth. "Een inclusieve samenleving waar iedereen naar vermogen mee kan doen, komt alleen tot stand als iedereen een steentje bijdraagt. Dat hoeft niet altijd groots te zijn. Burgerinitiatieven ontstaan omdat mensen betrokken zijn bij de samenleving. Hetzelfde geldt voor instellingen en bedrijven die bijvoorbeeld mensen met een afstand tot werk een kans bieden. Of hun informatievoorziening zodanig hebben aangepast dat mensen met een beperking het ook begrijpen. Al deze initiatieven die bijdragen aan een inclusieve samenleving en met positieve, enthousiaste inzet gerealiseerd worden, verdienen een podium", aldus Van Ruth.

Nomineren van een initiatief van een persoon of organisatie in de regio Veluwe kan tot 1 oktober via www.doemee-award.nl. De Doemee-award is een initiatief van MEE en wordt in samenwerking met (lokale) partners uitgereikt.

Een vakjury, bestaande uit zowel afgevaardigden van verschillende organisaties als cliëntvertegenwoordigers en ervaringsdeskundigen, zal zich over de genomineerden buigen.

Meer berichten