Een Cialfo-loopgroep op de Dellen.
Een Cialfo-loopgroep op de Dellen.

Nieuwe hardlooptraining van tien weken door bos en hei

Epe - Atletiekvereniging Cialfo in Epe start woensdag 16 mei met een "lekkere hardlooptraining door het bos en over de hei". De lopers leren hoe lekker en goed hardlopen kan zijn. Ze lopen, afgewisseld met oefeningen, wekelijks een uur een gevarieerde route op een zachte ondergrond door de natuur rond Epe.

Hoewel hardlopen populair en laagdrempelig is, constateert Atletiekvereniging Cialfo dat het mensen toch moeite kost om er daadwerkelijk mee te starten. Of dat men het op eigen houtje een paar keer probeert maar dat het moeite kost om door te zetten en het een langere periode vol te houden. Dan is het lopen in een groep een uitkomst. "Ik train een groep recreanten op zaterdagochtend, en al pratend lopen we zo een eind weg", legt trainer Lilian Cassee van Cialfo uit. "Samen lopen is gezellig, en als het af en toe even wat minder lijkt te gaan, geeft lopen in een groep zo veel afleiding dat je daar al snel weer over heen bent."

De nieuwe laagdrempelige looptraining start niet vanaf de atletiekbaan van Cialfo aan de Wachtelenbergweg maar gaat direct het bos in. Het is voor de deelnemers ook niet nodig direct lid te worden van de atletiekvereniging. Voor 25 euro kan de hardlooptraining eerst tien weken worden uitgeprobeerd, zonder enige verplichting. Lilian Cassee: "Tijdens deze periode kun je kijken hoe het lopen in een groep bevalt, en kan de trainer op maat adviseren met een persoonlijk trainingsprogramma als je je loopvaardigheid verder wilt opbouwen. Ook kun je met de trainer overleggen of er andere trainingen bij Cialfo zijn die aansluiten bij jouw wensen."

Voor wie dit dit moment niet goed uitkomt, is het goed om te weten dat er bijna dagelijks recreantentrainingen zijn van Cialfo. Ook hier kan tien weken aan worden meegedaan.

De nieuwe loopgroep start op woensdag 16 mei. Om 9.00 uur is het verzamelpunt de Hertenkamp aan de Dellenweg, tegenover Brasserie Lounge Floor, in Epe.

www.avcialfo.nl

Meer berichten