Carrouselshow van Shetlandponystal het Zesspan
Carrouselshow van Shetlandponystal het Zesspan (Foto: Het Zesspan)

Feestavonden, paardensport en vertier tijdens Hippinksterconcours Hattem

Hattem – De Driehoekruiters en de Marleruiters houden van vrijdag 18 mei tot en met maandag 21 mei het Hippinksterconcours. Naast de ponysport op zaterdag en paardensport op maandag, zijn er ook dit jaar weer twee feestavonden op vrijdag- en zaterdagavond. Ook de kermis is weer neergestreken op het concoursterrein aan de Veldweg in Hattem. De toegang is gratis.

Op vrijdagavond van 20.00 tot 00.00 uur staat de Hattemse plaatjesdraaier van Party Project in de ruim opgezette feesttent. Op zaterdagavond 19 mei vanaf 21.00 zet het Zwolse kwartet Juffr. Jannie de feesttent op zijn kop. De band tovert met behulp van (versterkte) akoestische instrumenten en vier goede zangstemmen klassieke en moderne pop/rocksongs om tot dansbare versies. Op maandagmiddag 21 mei komt het Wezepse feestkoor de Mulderssingers het Hippinksterconcours. Tijdens de optredens is de kermis ook geopend, op vrijdag 18 mei van 15.00 tot 00.00 uur, op zaterdag 19 mei van 13.00 tot 00.00 uur en op maandag 21 mei van 10.30 tot 21.00 uur.

Op pinkstermaandag 21 mei kunnen bezoekers van het Hippinksterconcours niet alleen genieten van paardensport. In het promodorp is er vertier voor jong en oud op de kermis, op de kinderboerderij, ponyritjes, een enorme zandbak en een springkussen. Naast spannende springwedstrijden worden op het hoofdterrein ook shows gegeven met 24 kleine, gevlekte pony’s van Shetlandponystal Het Zesspan uit Kerk-Avezaath. De Shetlandpony’s zijn de hele middag op het terrein te zien, te knuffelen en te borstelen.

Op maandagmiddag volgt daarbij ook een bijzondere demonstratie en wedstrijd. Horseboarding team The Flying Dutchmen uit Zwolle laat zien wat deze nieuwe sport precies inhoudt. Tijdens het horse boarden trekt een paard met zijn berijder een mountain board (een soort groot skateboard) voort door een parcours met verschillende bochten en obstakels. Na een demonstratie volgt een wedstrijd.

www.hippinkster.nl

Meer berichten