Jan Stijf sr (links) heeft het bedrijf in 1970 opgericht en in 2017 overgedragen aan zijn zoon. Vader Stijf geeft hier tekst en uitleg aan de provinciale ambtenaren in het kader van de SteenGoed Challenge. Door die deelname moet het gebouw De Eendracht leeg gemaakt worden.
Jan Stijf sr (links) heeft het bedrijf in 1970 opgericht en in 2017 overgedragen aan zijn zoon. Vader Stijf geeft hier tekst en uitleg aan de provinciale ambtenaren in het kader van de SteenGoed Challenge. Door die deelname moet het gebouw De Eendracht leeg gemaakt worden. (Foto: Jan Nitrauw)

Leegverkoop van pand De Eendracht

Hoorn - Kuiperij en Vatenhandel G.J. Stijf houdt van 11 tot en met 16 juni een open week om het bedrijf aan de klanten en de regio te presenteren. Onderdeel hiervan is een Consumentendag op zaterdag 16 juni in het gebouw Coöperatie in Hoorn. Dat pand moet helemaal leeg gemaakt worden door de deelname aan de SteenGoed Challenge.

Tijdens de Consumentendag is iedereen van harte welkom van 9.00 tot 16.00 uur bij de Coöperatie De Eendracht in Hoorn en op de locatie aan de Prins Mauritsstraat 5 in Wezep. "Een stukje historie, decoratie en antiek; dat staat centraal. Vaten, regentonnen, authentieke artikelen, decoratie, we hebben van alles en we maken van alles. Van een nieuwe snijplank tot een oude kerkbank. Op onze locatie in Wezep hebben we authentieke artikelen. Het gebouw Coöperatie De Eendracht in Hoorn staat vol met antiek. Van industriële lampen tot ouderwetse sleeën, broodkarren, bierkratten van hout, zink van vroeger, melkbussen, enz. De Eendracht is een van de drie locaties in de SteenGoed Challenge van de provincie Gelderland waarbij gezocht wordt naar ideeën voor een nieuwe invulling of functie die de karakteristieke gebouwen in ere zal herstellen. Om die reden moet het pand leeg en kunnen belangstellenden tijdens de Consumentendag op zaterdag 16 juni er terecht om een kijkje te nemen en antiek te kopen", laat Stijf jr. weten. "Er is koffie voor een warm welkom en in Wezep is de machinale kuiperij in werking zodat men kan zien hoe de regentonnen gemaakt worden", vult Jordi aan.

De Consumentendag is onderdeel van een open week. Dan zijn klanten uit bijvoorbeeld Japan, Duitsland, Italië en Oostenrijk welkom", vertelt Jan Stijf jr, die sinds 2017 het stokje heeft overgenomen van zijn vader. Het bedrijf is opgericht in 1970 door Jan Stijf sr. In bijna 50 jaar tijd is het bedrijf uitgegroeid tot een internationale groothandel. Het begon met het opkopen van wijnvaten in landen als Spanje en Portugal. Daar werden regentonnen van gemaakt, een kuip of waterornament. Dat was de basis van de vatenhandel. In de loop der tijd werd de handel uitgebreid. In 1995 werd Knoester Kuiperijen overgenomen en werd Stijf BV de laatste haringkuiperij van Nederland. "De haringvaten maken we hier zelf. Het grootste deel van de haringvaten in Nederland komt hier vandaan", zegt Jordi Clavel, werkzaam bij het bedrijf in Wezep. In 2005 werd Jeveka Trading overgenomen en kreeg de vatenhandel een groot netwerk aan kennis en kunde uit Oost Europa. De productie wordt in eigen beheer gehouden en op de website is het brede aanbod te vinden.

www.regenton.nl

Meer berichten