Vevo en WZC hebben in de nacompetitie niet gewonnen. Beide ploegen spelen volgend seizoen dus weer in de derde klasse. eigen foto
Vevo en WZC hebben in de nacompetitie niet gewonnen. Beide ploegen spelen volgend seizoen dus weer in de derde klasse. eigen foto (Foto: )
Arend Vinke's voetbaluitslagen

Arend Vinke's voetbalnieuws

regio - Vevo en WZC hebben het in de nacompetitie niet kunnen redden om te winnen. Voor beide ploegen betekent dit dat ze volgend seizoen weer in de derde klasse moeten spelen. Vevo verloor bij Kampen met 4-3. Met een beetje geluk had de eindstand ook andersom kunnen zijn. Dat was de ploeg uit Veessen niet gegund. Bij Vevo scoorde Jeroen Bronsink twee maal.

Anders was het bij WZC. De Wapenvelders speelden uit tegen CSV Zwolle. Het werd een kansloze nederlaag: 2-0. Met deze uitslag mag de ploeg uit Wapenveld nog heel tevreden zijn. De ploeg CSV kreeg dotten van kansen om een groter uitslag op het scorebord te zetten. Het wegblijven van die grote uitslag is ook een schrale troost voor trainer Zijnenberg die jaren WZC heeft getraind. Hij gaat volgend seizoen na Rouveen.

Beter deed Epenaar Mark van Petersen het bij zijn ploeg WHC waar hij nu alweer twee seizoenen speelt. Bij SV Epe is hij groot geworden als speler, maar WHC blijkt volgens Vinke ook voor hem 'een gouden visvijver'. De wedstrijd van WHC werd met 1-0 gewonnen van Gorecht. De ploeg uit Wezep speelt daardoor in de halve finale voor een plaats in de
hoofdklasse van volgend seizoen. Net als Petersen waren er ooit tal van spelers die van SV Epe naar WHC gingen. Wat te denken van Stegeman, Van de Brink, Overmars, Bredewold, Smit en Hogendoorn om maar enkele namen te noemen. Allen hadden daar veel succes. Over succes gesproken: in de eerste wedstrijd van de nacompetitie heeft vv Hattem wel een mooie start gemaakt. In Bergentheim won de ploeg met 1-3. Op zaterdag 9 juni zal het, wederom in een uitwedstrijd, aantreden tegen Juliana '32 uit Hengelo. Die schakelden Voorwaarts Vriezenveen via strafschoppen uit. Juliana '32 is in het afgelopen seizoen in de 3e klasse D op een zevende plaats geëindigd, vergelijkbaar met de prestatie van Hattem. De wedstrijd in Hengelo kent een aanvangstijd van 14.30 uur.

Meer voetbalnieuws uit Hattem: vv Hattem heeft deze zomer Ajax te gast. De profploeg uit Amsterdam speelt zaterdag 7 juli een oefenduel tegen Steaua Boekarest (Roemenië). De Hattemse voetbalvereniging die dit jaar een eeuw bestaat, had het organiseren van een mooie wedstrijd hoog op het wensenlijstje staan in het jubileumjaar.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden