Fantasietheater Kaleidoscoop uit Oene brengt het stuk 'De Waterwaack van Natterlande' op 30 juni twee keer op de planken.
Fantasietheater Kaleidoscoop uit Oene brengt het stuk 'De Waterwaack van Natterlande' op 30 juni twee keer op de planken. (Foto: )

Kaleidoscopisch theater in Kulturhus

De spelers van Fantasietheater Kaleidoscoop uit Oene verzorgen 30 juni twee keer de voorstelling 'De Waterwaack van Natterlande' in het Eper Kulturhus EGW. Het spannende, spetterende verhaal is gebaseerd op het boek van Marco Kunst. De productie wordt gespeeld door spelers van klein tot groot. De voorstelling is geschikt voor alle leeftijden.

OENE - Het knettergekke en super spannende verhaal van Marco Kunst is door Karin Hernandez, initiator van Kaleidoscoop, vertaald naar een voorstelling voor jong en oud. "Alle groepen van het fantasietheater uit Oene hebben een rol gekregen in dit spektakel. Ikzelf vertolk ook een rol. Extra uitdaging? Er zijn zoveel personages in het verhaal dat sommige kinderen zelfs vier verschillende rollen spelen."
Het decor wordt gevormd door de illustraties uit het boek de Waterwaack van Natterlande en zijn van de hand van Marieke Nelissen en voor de voorstelling bewerkt door Karins zoon, Dylan Hernandez. Karin Hernandez: "Een voorstelling vol met water, modder en andere nattigheid is moeilijk in een theaterzaal uit te voeren. Voor het water is een prachtige oplossing gevonden. In samenwerking met Yvonne Ballijns (dansdocent bij Cultuurplein Noord Veluwe) wordt het water 'vertolkt' door dansgroep Clash. Dansgroep Switch verbeeldt alle andere levende en bewegende onderdelen in de voorstelling."

Iets meer over het verhaal? De tweeling Toffee en Gum vertelt samen over hun waanzinnige avonturen in de Zomp. Het zal je maar gebeuren dat je ouders opeens een brief krijgen waarin staat dat je moeder de wettige erfgenaam is van haar bet-bet-bet-betoverachter-achter-achterachterneef en dus aanspraak mag maken op de Zomp en het Waterwaackhuis. De ouders ruiken meteen geld: zo'n zomp kun je meteen volbouwen. Dus Toffe een Gum en hun au pairs Limona en Vanilia worden meegesleept naar het Waterwaackhuis. Daar aangekomen, blijkt dat ze niet de enigen zijn die denken dat ze de Zomp kunnen erven. In de vochtige, zompige omgeving vinden vreemde gebeurtenissen plaats.

Meer berichten