Tijdens de Kanaalweek zijn er zowel in Heerde als in Hattem activiteiten op het Apeldoorns kanaal.
Tijdens de Kanaalweek zijn er zowel in Heerde als in Hattem activiteiten op het Apeldoorns kanaal. (Foto: Jan Nitrauw )

Kanaalweek in Heerde en Hattem

Ook in Hattem en Heerde vinden tot en met zaterdag 30 juni activiteiten plaats in het kader van de eerste Kanaalweek op het Apeldoorns kanaal tussen Hattem en Dieren. Dit op initiatief van de stichting 'Beleef het kanaal'. Zowel Vadesto uit Hattem als Buitengewoon Buiten in Heerde, haken in op deze activiteit.

HATTEM/HEERDE - Bert Hoeve gaat met Buitengewoon Buiten op zaterdag 30 juni tussen 11.00 en 15.00 uur aan de slag op het Apeldoorns Kanaal bij de Postbrug in Heerde. Vanaf de aanlegsteiger gaat hij kano's en sup's verhuren. De waterliefhebbers kunnen varen op het kanaal tussen de Postbrug en de Bonenburgersluis, een mooi en sfeervol traject. Buitengewoon Buiten gaat ook vlotten bouwen op deze locatie en en dat is een leuke klus om aan mee te doen. Ook ondernemers en 'de Lindehoeve' rond de Postbrug haken aan bij deze activiteit. De Wildkamp en Emka gaan samenwerken om een sfeerverhogende fontein te plaatsen in het kanaal. De catering wordt verzorgd door 'de Lindenhoeve', de zorgvestiging van Philadelphia. Zij verplaatsen hun Rustpunt deze dag naar de aanlegsteiger in het Kanaalpark om er koffie, thee en frisdrank te serveren. Ook is deze zaterdag het (kinder)kledingwinkeltje van 'de Lindehoeve' open.

Vadesto

Vadesto met haar Activiteiten en Panomrama Pavilljoen gevestigd aan De Bleek in Hattem haakt deze week in op de Kanaalweek door een korting te geven op de huur van een kajak, kano, waterfiets of reuzenklomp. Dat aanbod geldt de hele week van 23 tot en met 30 juni. Dat kan als men één dag van tevoren telefonisch reserveert via 048-4445428 onder vermelding van 'Beleef het kanaal, kortingsarrangement'. In de Kanaalweek zijn er van dinsdag tot en met zaterdag ook de Natuurtochten. Elke dag vaart de boot om 14.00 uur voor een tocht van circa een uur. Men maakt men grote kans de zeldzame blauwe ijsvogel te zien of soms zelfs een bever of schildpad! De schipper laat de deelnemers verder een ooievaarsnest zien, vertelt het 'verhaal van het kanaal' en andere leuke bijzonderheden van de omgeving tijdens de vaartocht tussen het Paviljoen en de Hezenbergersluis.

Stichting

De stichting 'Beleef het kanaal' wil het Apeldoorns kanaal nieuw leven in blazen. Het kanaal heeft een grote geschiedenis en is belangrijk voor de omgeving. "Het is door de tijd ingehaald en is nu een vergeten schoonheid. Om het tij te keren hebben we een stichting opgericht. Hiermee willen wij, dat ideeën, initiatieven en evenementen waarmee je het kanaal weer beleefbaar wilt maken geborgd worden.Wij pakken de handdoek op om nu al bezig te gaan met het Apeldoorns kanaal. Wij bekijken wat nu al mogelijk is om het kanaal te beleven en verbeteringen te realiseren", aldus de bestuursleden Ben Denekamp en Yuri Koster.

www.beleefhetkanaal.nl.

Meer berichten