Deelnemers aan de Groene Zomer Campus.
Deelnemers aan de Groene Zomer Campus. (Foto: )

Scholen blij na Groene Zomer Campus

Door onze redactie

Workshops over duurzaamheid

De eerste editie van de Groene Zomer Campus is enthousiast ontvangen. Ruim 150 leerlingen van verschillende basisscholen uit Wezep en Oldebroek deden mee met workshops en excursies over duurzaamheid en innovatie.

REGIO - Een week lang gingen kinderen aan de slag met duurzame thema's zoals zonne-energie, natuur, energie besparen en afvalscheiding. De kinderen leerden spelenderwijs hoe ze beter om kunnen gaan met het milieu.

Wethouder

Wethouder Liesbeth Vos bezocht samen met groep 4/5 van de Meidoorn de tentoonstelling 'Deur dicht! Licht uit'. Joelend deden de kinderen wedstrijdje afval scheiden, waarbij er goed werd opgelet of het afval wel in de juiste container terecht kwam.
Bij het favoriete onderdeel 'Het tuintje' haalden kinderen alle stoeptegels eruit en legden er groentegels voor terug "Thuis wil ik ook veel liever bloemen in onze tuin, dat is veel mooier", vertelde een van de deelnemende scholieren enthousiast.
De racebaan voor solarauto's wekte verbazing. "Hoe kan een auto nou op licht rijden?", vraag een meisje. Door kinderen al jong kennis te laten maken met duurzame innovaties, wordt een basis gelegd voor de toekomst.

Imker

Naast deze activiteiten hebben leerkrachten in deze week zelf lessen gegeven over duurzaamheid.
Op Daltonschool de Wereldweide gaf imker Dick Hup de workshop 'Red de bij'. Gehuld in zijn imkeruitrusting legde hij uit waarom bijen zo belangrijk zijn. De leerlingen vonden het heel interessant en stelden de imker veel vragen.
"Het is leuk om het enthousiasme te zien rond Groene Zomer Campus. We hebben al veel leuke ideeën binnen gekregen van scholen, organisaties en bedrijven die mee willen doen met een volgende editie.", zegt Shiphrah Kleijer van duurzaamheidsloket Veluwe Duurzaam, een instantie die met meerdere gemeentes samenwerkt..
De Groene Zomer Campus is een nieuw initiatief van Veluwe Duurzaam in samenwerking met Oldebroek.

Veluwe Duurzaam

Organisator Veluwe Duurzaam is een instantie in de vorm van een energieloket en een platform waar allerlei duurzame informatie en initiatieven over projecten op de Noord-Veluwe op te vinden zijn. De deelnemende gemeenten aan het project zijn Elburg, Ermelo, Harderwijk, Hattem, Heerde, Nunspeet, Oldebroek en Putten.

Bij het digitale energieloket kunnen inwoners en bedrijven terecht voor vraag en aanbod op het gebied van energiebesparing en duurzame energie. Daarnaast biedt de site een plek aan allerlei initiatieven die een positief effect hebben op natuur en milieu. Ook wordt het duurzame productaanbod in kaart gebracht zoals streekproducten, duurzame recreatie, fairtradeproducten.

Meer berichten