Jaarlijks wordt door stichting HOES een bezoek aan een boerderij opgenomen in de route.
Jaarlijks wordt door stichting HOES een bezoek aan een boerderij opgenomen in de route. (Foto: Stichting HOES )

Jubileum voor Boerderijenfietstocht

De Stichting HOES maakt zich op voor het zilveren jubileum van de Boerderijenfietstocht door de omgeving van Heerde. De 25e editie van de wordt gehouden op zaterdag 14 juli 2018. En natuurlijk staat er een bezoek aan een boerderij op het programma. De fietsers stappen dit jaar af bij de maatschap Rietberg in Marle.

HEERDE - Oorspronkelijk was dit bedrijf gevestigd aan de Geldersedijk in Hattem, maar door aanleg van de Hanzelijn en stadsuitbreiding is men verhuisd naar de huidige locatie. Het bedrijf wordt uitgeoefend op 70 hectare land. Het is een melkveebedrijf met honderd MRIJ-koeien en ook een 25 vleesstieren. De route gaat verder via de Hoenwaard naar Hattem voor een bezoek aan Vadesto Outdoor Adventure. Een bedrijf wat heel veel verschillende activiteiten organiseert. Men kan hier terecht voor onder andere rondvaarten, wandelroutes, fietsen, klompvaren en nog veel meer. Daarna gaat men fietsen langs het Apeldoorns kanaal en via de Werverdijk naar het gemaal Veluwe. Dit gebouw is open en men kan binnen het informatiecentrum over het project Hoogwatergeul Veessen-Wapenveld bezichtigen. Er zijn die dag drie rondleiders aanwezig om de bezoekers te informeren over dit project en het gemaal Veluwe. Vervolgens gaat het via Wapenveld weer naar Heerde. De lengte van de fietsroute bedraagt 43 kilometer en is afhankelijk van de weersomstandigheden bijna geheel geschikt voor het gebruik van eventuele "brommobielen".

De start en finish vindt traditiegetrouw weer plaats bij partycentrum De Keet van Heerde waar deelnemers tussen 10.00 en 12.00 uur kunnen starten. Onderweg zijn een aantal controleposten opgenomen en bij de finish is er een welverdiende herinnering. De deelnamekosten bedragen 5 euro per persoon, terwijl voor de jeugd tot 16 jaar een tarief van 1 euro geldt. Bij voorinschrijving bedragen de kosten 4 euro alleen giraal te voldoen tot 11 juli 2018 op IBAN NL77RABO0396555136 t.n.v. St. Hoes onder vermelding van het aantal personen.

www.boerderijenfietstochtheerde.nl

Meer berichten