Zaterdag houdt menvereniging Wapenvelds Gerij een pendeldienst tussen Vrieze's Erfgoed en Erve IJzerman
Zaterdag houdt menvereniging Wapenvelds Gerij een pendeldienst tussen Vrieze's Erfgoed en Erve IJzerman (Foto: )

Pendeldienst met paard en wagen

Menvereniging Wapenvelds Gerij verzorgt zaterdag 14 juli van 13.00 tot 16.00 uur een pendeldienst met paard en wagen tussen bezoekerscentrum Vrieze's Erfgoed en zuivelmuseum Erve IJzerman. Tussen 10.00 en 15.00 uur staat Vrieze's Erfgoed daarbij in het teken van de Nationale Imkerijdag.

WAPENVELD - De menclub verzorgt al een aantal jaren haar populaire rondritten met paard en wagen vanaf Vrieze's Erfgoed. Nu zuivelmuseum Erve IJzerman aan de Kanaaldijk 63 is geopend, wil men een pendeldienst tussen de twee attracties rijden. Mensen die met de pendeldienst mee willen, kunnen in de streekwinkel op Vrieze's Erfgoed aan de Groteweg 54 in Wapenveld een deelnamebewijs afhalen.
Vervolgens moeten ze met het trekpontje het Apeldoorns kanaal oversteken en daar staan dan de koetsen klaar. Men wordt na een rit langs het Apeldoorns kanaal, afgezet bij het zuivelmuseum Erve IJzerman en krijgt er ruim de tijd om boerderij en de exposities te bekijken. Uiteraard rijdt men ook met paard en wagen weer terug. Bij terugkeer op Vrieze's Erfgoed is er een traktatie in de vorm van een pannenkoek. De kosten voor deelname aan de pendeldienst zijn 5,50 euro inclusief de entree voor Erve IJzerman en de gratis pannenkoek na afloop. Reserveren kan via info@vriezeserfgoed.nl.

Nationale Imkerijdag

Er is zaterdag veel meer te doen op Vrieze's Erfgoed dat die dag in het teken staat van de Nationale Imkerijdag. Kom eens kijken in de bijenstal op Vrieze's Erfgoed en bewonder daar een bijenvolk dat veilig achter glas zit. Maar je kunt jezelf ook in een imkerpak steken en ervaren hoe een imker werkt, kaarsen dompelen, honing slingeren en dan zelf een potje lindehoning tappen.
Wie alles wil weten over werksters, darren en koninginnen, het werk van een imker of waarom bijen zo belangrijk zijn, is die dag op Vrieze's Erfgoed aan het goede adres. Het bezoekerscentrum staat dan in het teken van de Nationale Imkerijdag. Imkers vertellen graag over hun boeiende hobby. Ze leggen ook graag uit hoe belangrijk bijen zijn voor het in stand houden van de natuur.
Ze laten u graag zien wat er zoal komt kijken bij het houden van bijen En het bijenvolk achter glas biedt de kans om de diertjes goed te bekijken. Op de deel van de boerderij gaan de imkers honing slingeren en kan iedereen zelf een potje honing tappen. Ook is doorlopend op een groot scherm een film te zien over de korfimkerij op de Lunenburger heide. In de streekwinkel zijn verschillende soorten honing te proeven maar ook aardbeien met honing.
Op de Imkerijdag die wordt gehouden van 10.00 tot 15.00 uur, is ook molen de Vlijt in bedrijf en kan men de exposities 'Water, een monnikenwerk rond Wapenveld', en die over de Halifax DT 795 bezichtigen. Jongens en meisjes kunnen ook nog eens prima vermaken bij de verschillende speelplekken op het terrein met daaronder ook de waterspeelplek.

www.vriezeserfgoed.nl.

Meer berichten