Tijdens de wandeling over een Klompenpad komt men tal van bijzonderheden tegen zoals dit bijenhotel.
Tijdens de wandeling over een Klompenpad komt men tal van bijzonderheden tegen zoals dit bijenhotel. (Foto: Erica Hottinga)

Verhalen en lunch langs Klompenpad

Inwoners en toeristen krijgen deze zomer de kans om de Klompenpaden in de gemeente Heerde te lopen onder leiding van een een klompenpadvrijwilligers. De vrijwilligers zorgen voor het onderhoud en beheren de paden en weten er veel over te vertellen. En na de wandeling kan men genieten van een speciale klompenpadlunch.

HEERDE - De gemeente Heerde telt sinds juni 2018 vijf Klompenpaden. Deze paden lopen over boerenerven, langs sloten, door bossen, langs de IJssel en over oude kerkpaden. Over de weg, door grasland en over onverharde wegen kom je de prachtigste plekjes tegen. De paden lopen langs de IJssel en over de Veluwe door de plaatsen Heerde, Veessen, Vorchten en Wapenveld. De eerste klompenpadwandeling is het Horsthoekerpad op dinsdag 31 juli. Het Horsthoekerpad in Heerde kenmerkt zich door het afwisselende landschap rond buurtschap de Horsthoek met beken, houtwallen, bos en heide. Onderweg is een ontmoeting met de schaapskudde mogelijk. Het startpunt van deze wandeling is Brasserie Meet & Eat aan de Eperweg 55 in Heerde. De wandeling is 15 kilometer, duurt circa vier uur en de start is om 08.30 uur. De wandeling wordt afgesloten met een lunch bij Brasserie Meet & Eat. De tweede klompenpadwandeling is op dinsdag 7 augustus. Het Elsvoorderpad loopt door Veessen en Vorchten over historische paden, door weilanden en langs de oevers van de IJssel. Het startpunt is Restaurant De IJsselhoeve, IJsseldijk 42 in Veessen en daar wordt ook de lunch gebruikt. Dit is een wandeling van 11 kilometer, duurt drie uur en de start is om 08.30 uur. Op beide locaties kan men parkeren en deze zijn ook te bereiken met openbaar vervoer. De kosten voor de wandeling met lunch bedragen 15 euro per persoon, vooraf te voldoen. Opgeven is gewenst in verband met de lunch en kan via marketing@wijzijnheerde.nl, of via tel. 078-617094. Ook kan men langskomen bij de TIP's in de Wereldwinkel aan de Bonenburgerlaan 6 in Heerde, in Veessen bij Koek-en-Ei aan de IJsseldijk 40 en 67 en boekhandel Shalom aan de Klapperdijk 36B in Wapenveld.

Meer berichten