Desiré Bruin-van Voorst, wordt omringd door Elleke Jager (links) en Renée Gosschalk. De Epese neemt Bags With Benefits over van het duo.
Desiré Bruin-van Voorst, wordt omringd door Elleke Jager (links) en Renée Gosschalk. De Epese neemt Bags With Benefits over van het duo. (Foto: )

Naast Jasmijn ook eigen tassenlijn

Door Dennis Dekker

Desirés leven tussen het leer

Jasmijn werd Jasmijn Tas en Reis. De locatie aan de oude Marktwand werd een plek aan het pas heringerichte Martinusplein. In 12 jaar is er veel veranderd voor Desiré Bruin-van Voorst. Sinds kort heeft zich spontaan een volgende verandering aangediend, vertelt ze. "Ik heb het bedrijf Bags With Benefits gekocht. Het is geweldig om mijn eigen tassenlijn te verkopen. Ik loop over van ideeën om hier nieuwe modellen aan toe te voegen." De Eper ondernemer vertelt enthousiast over haar leven tussen het leer...

epe - Bags With Benefits (BWB) is ooit gestart door Elleke Jager en Renée Gosschalk. De vriendinnen uit Epe combineerden hun creativiteit met ondernemerschap en zijn jaren geleden zelf leren tassen gaan ontwerpen. Allen met dezelfde handelsmerken; de karakteristieke bies op de voorkant en de lederen ster als hanger. Het duo legt uit: "We verkochten via internet en waren daarnaast te vinden op diverse fairs." De producten van BWB worden bedacht, ontworpen en gemaakt in Nederland. "Goed voor de Nederlandse economie en beter voor het milieu want het scheelt veel transportkosten", aldus het tweetal initiators. Toch zorgden twee drukke banen (Elleke is accountmanager bij een telecombedrijf en Renée is marketing- en communicatiespecialist bij een uitzendbureau, red.) er voor dat het duo steeds minder tijd had voor BWB. "Bij toeval kwamen we in gesprek met Desiré. Zij vertelde ons over haar droom. Wij reageerden dat we bij ons bedrijf juist steeds aanliepen tegen tijdgebrek. Vervolgens hebben we geïnformeerd of Desiré misschien niet geïnteresseerd was om ons bedrijf (de voorraad, productnaam en de website) te kopen." Daar hoefde laatstgenoemde niet lang over na te denken. Ze was al een tijdje op zoek naar mooie aanvulling van haar winkelassortiment dat bestaat uit (lederen) tassen, koffers en schoenen. De overname van deze eigen tassenlijn was voor haar een droom die uitkwam. De bestellingen van de site worden sinds een paar weken door haar afgehandeld en dit mooie staaltje van Nederlands vakmanschap is vanaf heden al fysiek te koop in haar Eper winkel Jasmijn Tas en Reis. Een handtasje met de karakteristieken van een envelop? Die geleverd wordt met zowel een polsband als een langer hengsel? Een aantal verschillende shoppers of werktassen? Even snuffelen in de winkel van Desiré en het blijkt dat haar BWB-assortiment al zeer uitgebreid is. Al gaat dit zeer binnenkort nog veel uitgebreider worden, als het aan de Epese ondernemer ligt. "Nu kunnen mensen al een eigen draai geven aan de BWB-tassen, door een ander hengsel of een andere hanger te kiezen. Ook kan men afwisselen tussen kleur of structuur (gewoon leer of een croco-variant bijvoorbeeld). Maar uiteindelijk wil ik nog een stap verder gaan. Ik zou het prachtig vinden wanneer mensen van 'a tot z' hun eigen tas kunnen samenstellen. Customizen is de trend in tassenland. Ik wil dat mijn klanten ook gaan bieden." De eerste tassen zijn al verkocht.

Meer berichten