Geldersch Landschap & Kasteelen houdt zaterdag een lange wandeling. (foto: Koos Dansen)
Geldersch Landschap & Kasteelen houdt zaterdag een lange wandeling. (foto: Koos Dansen) (Foto: )

Wandelen over Tongerense Heide

Epe - Op zaterdag 28 juli neemt de boswachter van Geldersch deelnemers mee voor een dag dwalen over heidevelden, door bossen en veengebied. De zes uur durende wandeling gaat over de Tongerense Heide en het Wisselse Veen; misschien wel het mooiste stuk van de Veluwe.

In het hoge gebied van de Tongerense Heide wisselen bos, heide en vennetjes elkaar af. Hier ligt ook de Tongerense Berg met een fraai uitzicht. Afdalend naar het Wisselse Veen wordt het terrein vlakker, natter en loopt de heide over in grasland. Mooie bijkomstigheid: met een beetje geluk kan wild worden gespot. Tips: stevige, bij voorkeur waterdichte wandelschoenen aan en lunch en drinken mee voor onderweg.

Vertrek om 10.00 uur vanaf de Geldersch Landschap-parkeerplaats aan de Boerweg, circa 100 meter voorbij kampeerboerderij Berghoeve, Veenweg 9 in Epe.
Deelname kost 5 euro, kinderen tot en met 12 jaar 2,50 euro. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen gratis op vertoon van een geldige donateurspas. Reserveren is noodzakelijk via www.glk.nl/evenementen.

Joop de Haan
Meer berichten