De film 'WILD' van Luc Enting is woensdag 15 augustus te zien op Vrieze's Erfgoed. (foto: Luc Ebnting)
De film 'WILD' van Luc Enting is woensdag 15 augustus te zien op Vrieze's Erfgoed. (foto: Luc Ebnting) (Foto: Luc Enting)

'WILD' in amfitheater Vrieze's Erfgoed

Wapenveld - In de open lucht op een megascherm genieten van de nieuwe nationale topfilm 'WILD' van Luc Enting. Dat kan woensdagavond 15 augustus in het amfitheater van bezoekerscentrum Vrieze's Erfgoed aan de Groteweg 54 in Wapenveld. De voorstelling begin om 21.30 uur maar vooraf zijn er vanaf 19.00 uur activiteiten als een wildproeverij en worden de bezoekers welkom geheten door het jachthoornkorps de Vlijtbloazers.

"'Een spannende, ontroerende en ook grappige familiefilm die de Veluwe in haar volle glorie op het grote doek laat zien ", aldus de maker Luc Enting. Meer dan twee jaar heeft hij eraan gewerkt. Bijna elke dag met zijn team het bos in – en wachten, wachten en nog eens wachten op dat ene shot. Dat er jonge vossen geboren worden. Dat moederzwijn met haar jonkies een ven overzwemt. Of burlende herten in de bronstijd. De verteller André van Duin – 'Het is fabelachtig mooi op de Veluwe' – geeft de film een unieke sfeer en laat zien dat ook in de natuur veel humor voorkomt. De film werd sinds februari van dit jaar in 65 bioscopen gedraaid en veroverde in recordtijd de harten van honderdduizenden bezoekers. Met steun van de provincie Gelderland en de Veluwe Alliantie, wordt de film deze zomer op een aantal locaties in de open lucht vertoond.

In de gemeente Heerde is de organisatie opgepakt door Wij Zijn Heerde in samenwerking met bezoekerscentrum Vrieze's Erfgoed in Wapenveld. Dat heeft een amfitheater dat prima ingericht kan worden voor de voorstelling van 'WILD'. Het bezoekerscentrum is vanaf 19.00 uur open en bezoekers kunnen dan genieten van een wildproeverij van slagerij Ter Weele uit Oene en ook worden bijpassende wijnen aangeboden. Voor de jeugd is er popcorn, ijs en frisdrank. Ondertussen laten de Vlijtbloazers hun jachthoorns schallen en zijn het bezoekerscentrum, de streekwinkel geopend en molen de Vlijt is in bedrijf. De entree voor de film is 7,50 euro per persoon en deelname aan de wildproeverij kost 10,00 euro. Kaarten zijn online te bestellen via www.wijzijnheerde.nl en te koop bij de TIP's (Toeristische Informatie Punten) in Heerde, Wapenveld, Veessen en Hattem. Bezoekers wordt geadviseerd zoveel mogelijk per fiets te komen. Er zijn beperkt stoelen beschikbaar voor bezoekers maar er is ruim plaats voor eigen stoelen of kleedjes. Voor openbaar vervoer kan men gebruik maken van lijn 203 van Syntus die stopt bij de halte Molenweg in Wapenveld.

De filmer Luc Enting heeft nóg een bedoeling met de film. 'Ik wil mensen waarschuwen dat we zuinig moeten zijn op de Veluwe. Stiltegebieden moeten gerespecteerd worden.Juist als de dieren in dit gebied tot rust komen, kunnen ze zichzelf zijn en bijvoorbeeld voor nageslacht zorgen. Alleen op die manier kan de Veluwe ook in de toekomst een natuurgebied blijven met een grote en gevarieerde wildpopulatie.'

www.wijzijnheerde.nl

Joop de Haan
Meer berichten