Koppen bij elkaar om na te denken over Burendag

Epe - Het lijkt nog ver weg maar na de zomervakantie is het al bijna zover. De jaarlijkse burendag op vrijdag 21 en zaterdag 22 september. Voor wie mee wil doen aan een activiteit in de buurt of de buurt wat mooier wil maken, zijn die dagen het uitgelezen moment. Buurtverbinders in Epe denken graag mee.

Burendag wordt al twaalf jaar georganiseerd door het Oranjefonds en Douwe Egberts. Het is een dag waarop buren gezellig samenkomen en ze iets leuks doen voor elkaar en met de buurt. Buurtverbinders in de gemeente Epe willen ondersteunen door mee te denken. Ze denken ook mee met wie wel iets wil doen maar nog niet weet wat. Voorbeelden van activiteiten zijn een ontbijt voor de buurt, spelletjesmiddag, sportdag, bankje opknappen, bloembakken neerzetten of de buurt opruimen.

Het Oranjefonds stelt eventueel ook een kleine financiële tegemoetkoming beschikbaar, deze kan aangevraagd worden tot en met 17 augustus. Voor niet alle activiteiten is geld bijdrage beschikbaar, wel wordt een leuk feestpakket aangeboden.
Jan Wouter en Laura, actief als buurtverbinder binnen de Gemeente Epe, willen vanuit hun betrokkenheid bij buurtmaken.nl, meehelpen. "We willen graag dat termen als noaberschap en omkijken naar elkaar, meedoen in de buurt, kernbegrippen worden die gedragen worden door de inwoners van de gemeente Epe", zeggen ze.

Meer informatie via burendag.buurtmaken@gmail.com

www.buurtmaken.nl

Joop de Haan
Meer berichten