Peter van den Tweel, directeur van  Geldersch Landschap & Kasteelen,presenteerde de fietsroute. Deze voert onder andere langs kasteel Cannenburgh in Vaassen.
Peter van den Tweel, directeur van Geldersch Landschap & Kasteelen,presenteerde de fietsroute. Deze voert onder andere langs kasteel Cannenburgh in Vaassen. (Foto: )

Op de pedalen langs langs zeven Gelderse Kastelen

Vaassen - Peter van den Tweel, directeur bestuurder Geldersch Landschap & Kasteelen, heeft vorige week bij Huis Zypendaal in Arnhem een fietsroute langs Gelderse kastelen geopend. Onder andere kasteel Cannenburgh in Vaassen is daar in opgenomen. De route telt 339 kilometer en voert langs zeven kastelen die zijn opengesteld voor publiek.

De zeven kastelen zijn in bewoonde stijl ingericht, levensecht. Alsof de bewoners elk moment binnen kunnen lopen. Op kasteel Cannenburch (Vaassen) proeven bezoekers de rijkdom van een edelman en in huis Verwolde (Laren) lijkt het of ze zo van het tere Chinese porselein in de eetkamer zou kunnen eten.

Het is mogelijk de route in delen te rijden, of een meerdaagse tocht met overnachtingen samen te stellen. De route is opgebouwd uit het fietsknooppunten systeem, gecombineerd met afstapmomenten bij historische plaatsen en bij lokale ondernemers. Fietsers komen behalve langs de historische kastelen ook door natuurgebieden en langs lokale horecabedrijven die streekproducten aanbieden.

De route is digitaal beschikbaar en is toegevoegd aan de Fietsnetwerk App. De fietsroutes zijn tevens in PDF en GPX formaat beschikbaar op de website van Fietsnetwerk.nl.

Joop de Haan
Meer berichten