Een overtocht met het pontje over het Apeldoorns kanaal is opgenomen in de wandeling over het Paddenpad.
Een overtocht met het pontje over het Apeldoorns kanaal is opgenomen in de wandeling over het Paddenpad. (Foto: Jan Nitrauw )

Wandeling en lunch Klompenpaden

Wapenveld - Uren lekker wandelen onder begeleiding van een Klompenpadvrijwilliger, verhalen horen over het pad en de omgeving en als afsluiting genieten van een speciale Klompenpadlunch. Dat is het concept van WijzijnHeerde (WZH) voor het beleven van de Klompenpaden in de gemeente Heerde.

Na de Hortshoekerpadwandeling op 31 juli en de tweede Elsvoorderpadwandeling op 7 augustus, meldt WZH nu dat de Klompenpadvrijwilligers in samenwerking met horecaondernemers in augustus nog twee keer op twee wandelingen hebben toegevoegd.

De derde klompenpadwandeling voert door Wapenveld op woensdagmorgen 15 augustus.

Het Paddenpad start bij Pannenkoekenrestaurant 't Mussennest (Groteweg 109, Wapenveld) en loopt door bossen en gaat deze ene keer speciaal met een trekpontje over het kanaal en verder naar de Hoogwatergeul bij de IJssel.

Er wordt een stop gemaakt op Vrieze's erfgoed bij Molen de Vlijt. Dit is een wandeling van 13 km, duurt 3,5 uur en we starten om 8:30 uur. We sluiten af met een lunch bij Pannenkoekenrestaurant 't Mussennest.

Op dinsdagmorgen 28 augustus wandelen we de vierde klompenpadwandeling: het Vosbergenpad dat loopt door Heerde, Wapenveld en Hoorn over het landgoed Vosbergen, langs sprengen en vroegere watermolens. Het startpunt is Bistro Voldaan, Kanaaldijk 30, Heerde. Let op: de Beatrixweg ligt tot oktober eruit. Rijdt daarom via de Kanaalweg. Het einde is Bistro Voldaan voor een klompenpadlunch. Dit is een wandeling van 14 km en duurt een kleine 4 uur, start om 8.30 uur.

De kosten voor de wandeling met lunch bedragen 15 euro per persoon en kunt u contant afrekenen voordat de wandeling begint. Geeft u zich van tevoren op voor de wandeling met lunch via marketing@wijzijnheerde.nl, bel naar 0578 617094 of kom langs in de TIPs (Toeristen Informatie Punten) in Heerde (Bonenburgerlaan 6), Veessen (IJsseldijk 40 en 67) en Wapenveld (Klapperdijk 36B). Meer informatie op www.wijzijnheerde.nl of via één van de TIP's in Heerde, Wapenveld of Veessen.

De Klompenpaden zijn een initiatief van de Stichting Landschapsbeheer Gelderland en de gemeente Heerde telt sinds juni 2018 vijf Klompenpaden.

www.klompenpaden.nl

Joop de Haan
Meer berichten