Ensemble Mescolare uit Rotterdam spelt in het zomerconcert samen met een jazztrio. (foto: Karen van Gilst)
Ensemble Mescolare uit Rotterdam spelt in het zomerconcert samen met een jazztrio. (foto: Karen van Gilst) (Karen van Gilst Fotografie)

Ensemble Mescolare goes Hybrid in Oene

Oene - In de serie NJO Muziekzomer van Cultureel Platform Epe is er donderdag 9 augustus een optreden van Ensemble Mescolare uit Rotterdam in de Aardbeientuin in Oene. Om het nog spannender te maken heeft het ensemble drie jazzmusici uitgenodigd om mee te doen onder de naam Mescolare goes Hybrid.

Blaasensemble Mescolare (twee saxofoons en twee trombones) is in 2015 ontstaan door een project van componist Jan-Peter de Graaf. De samenwerking bleek zo leuk, dat hij werd voortgezet. Het ensemble zoekt voortdurend naar een nieuw geluid en innoveert door jazz en klassieke invloeden te combineren.

Door te spelen met de mogelijkheden die trombones en saxofoons bieden, verrassen ze het publiek met een verfrissende blik op bestaand repertoire. In deze NJO Muziekzomer zet het ensemble een nieuwe stap: zij nodigen een jazztrio uit om mee te spelen en groeien zo van kwartet naar septet.

Ensemble Mescolare zal deze zomer in de Aardbeientuin laten zien dat verschillende muzikale werelden heel goed samen te brengen zijn in één hybride programma.

De NJO Muziekzomer is een jaarlijks terugkerend Gelders zomerfestival. De organisatie is in handen van het Nationaal Jeugd Orkest, een organisatie die zich richt op de ontwikkeling van jong toptalent. Jonge musici spelen dan ook de hoofdrol in de meer dan zestig concerten die de NJO Muziekzomer telt. Het muzikale aanbod van dit festival bevat voor ieder wat wils. De concerten worden gegeven op de vele bijzondere locaties die de provincie Gelderland rijk is.

Stichting Cultureel Platform Epe organiseert al jaren in de zomer en de winter reeksen concerten en theatervoorstellingen. In de zomer is dat een serie wisselende muzikale evenementen op bijzondere locaties rondom Epe.

In de winter zijn het klassieke concerten in de Grote Kerk en theatervoorstellingen (meestal) in het Kulturhus EGW in Epe.

Joop de Haan
Meer berichten