Conservator Kristian Kreeft (links) en extern medewerker aan de expositie en kunstkenner Christiaan Lucht.
Conservator Kristian Kreeft (links) en extern medewerker aan de expositie en kunstkenner Christiaan Lucht. (Foto: )

Voerman Museum zoekt kunst over Hattem bij mensen thuis

Hattem - Het Voerman Museum Hattem is volop bezig met de voorbereidingen voor de nieuwe expositie, die vanaf eind oktober dit jaar te zien zal zijn. Deze tentoonstelling heeft als thema 'Pittoresk Hattem, getekend en geschilderd door bekende kunstenaars'.

Er zijn al diverse aanvragen voor bruiklenen bij verschillende musea ingediend. Maar het museum is op zoek naar nog meer werken die deze expositie kunnen verrijken. Want ook bij mensen thuis zijn ongetwijfeld kunstwerken te vinden die door bekende kunstenaars zijn gemaakt en waarop 'pittoresk Hattem' is vereeuwigd.

Museumdirecteur Daphne Kampman-Maas, conservator Kristian Kreeft en taxateur-bemiddelaar en kunstonderzoeker Christiaan Lucht vormen het team dat zich met volle energie aan het opzetten van de nieuwe expositie wijdt.

Zij merken op dat gezocht wordt naar schilderijen en tekeningen van topografische aard. Kunstwerken waarop Hattem herkenbaar staat afgebeeld. Het tijdvak dat vanaf eind oktober wordt tentoongesteld bestrijkt enkele eeuwen en omvat de achttiende, negentiende en de eerste helft van de twintigste eeuw. De collectie van die werken die straks in het museum te zien zal zijn, geeft dan in zijn totaal een rijk en pittoresk beeld van Hattem door de eeuwen heen.

Het Voerman Museum Hattem hoopt nu de eigenaren van kunstwerken die Hattem als onderwerp hebben, voor deelname aan deze tentoonstelling te interesseren Graag wil het museum deze werken in bruikleen nemen voor de periode van half oktober tot half april. Het schilderij aan de muur bij je thuis in de woonkamer kan dan maar zo voor enkele maanden naar het Voerman Museum Hattem verhuizen, waar het met tientallen andere kunstwerken zal bijdragen aan een succesvolle 'pittoresk Hattem'-tentoonstelling.

Bezitters van kunstwerken die voor de expositie in aanmerking, komen wordt vriendelijk verzocht contact op te nemen met directeur Daphne Kampman-Maas of conservator Kristian Kreeft. Zij zijn te bereiken via 038 - 4442897 of conservator@voermanmuseumhattem.nl.

Joop de Haan
Meer berichten