Maarten Teuben (links) van Hatto-Heim scoorde vorig voetbalseizoen 25 doelpunten. Hij wint daarmee de Fair Play Cup. Foto: Dennis Dekker
Maarten Teuben (links) van Hatto-Heim scoorde vorig voetbalseizoen 25 doelpunten. Hij wint daarmee de Fair Play Cup. Foto: Dennis Dekker (Foto: )
Arend Vinke's voetbaluitslagen

Topscorers Bokaal voor Maarten Teuben

Hattem - Er is goed nieuws en minder goed nieuws te melden op de velden van Hatto-Heim. Om met het laatste te beginnen: aanvaller Maarten Teuben (33) heeft onlangs na 14 jaar voetballen in het eerste team afscheid genomen van zijn teamgenoten. Het goede nieuws: in zijn afscheidsjaar is hij wél onbedreigd topscorer geworden van alle teams die actief zijn in de gemeentes Epe, Heerde en Hattem. Hij wint daarmee de Topscorers Bokaal 2017-2018.

(door Dennis Dekker)

Sportverslaggever Arend Vinke die traditiegetrouw de puntentelling bijhoudt en deze beker dus ook uitreikt aan de winnaar, vindt het voor het regionale voetbal erg jammer dat Teuben stopt. "Alhoewel, je moet op het hoogtepunt stoppen", zo grapt hij. Teuben lacht. Dat hij aan het eind van z'n carrière in het eerste elftal van Hatto-Heim deze beker nog mag winnen, is geweldig zo geeft hij aan. Gemiddeld maakte hij er per seizoen ongeveer 12, maar afgelopen seizoen is dat aantal goals ruim verdubbeld. "Ja, dat zijn er toch wel aardig wat, hè?", meldt hij bescheiden. "Een mooi afscheidscadeautje."

Toch zal Teuben niet definitief stoppen, daarvoor vindt hij voetballen veel te leuk. "Ik blijf zeker voetballen. Maar ik wilde het wel wat rustiger aan gaan doen. De weekenden stonden de afgelopen 14 jaar praktisch altijd in het teken van voetbal. Ik ga nu in het vijfde elftal voetballen en kan hierdoor wat relaxter omgaan met de te spelen wedstrijden. Dit maakt bijvoorbeeld dat ik ook nog wel eens een weekendje weg kan met mij gezin, als ik dat wil."

In al die jaren maakte Teuben 249 (!) goals voor het eerste elftal van Hatto-Heim. Het is een enorm indrukwekkend aantal, vindt sportverslaggever Vinke. "Er zijn er sowieso maar weinig die zo lang in het eerste elftal van een amateurploeg meedraaien. Laat staan dat ze dan ook nog eens zo veel scoren." Over indrukwekkende aantallen gesproken: de sportverslaggever zelf staat ook voor komend seizoen al weer te trappelen om deze voetbalrubriek in Veluws Nieuws voort te zetten. Vinke: "Ik doe dit denk ik al wel 30 jaar voor de krant."

Joop de Haan
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden