Sportverslaggever Arend Vinke (links) reikt de Fair Play Cup uit aan aanvoerder Patrick Kamphuis van vv Oene. Foto: Dennis Dekker
Sportverslaggever Arend Vinke (links) reikt de Fair Play Cup uit aan aanvoerder Patrick Kamphuis van vv Oene. Foto: Dennis Dekker (Foto: )
Arend Vinke's voetbaluitslagen

Fair Play Cup 2017-2018 voor vv Oene

Oene - "Als je tot aan het eind van het seizoen als voetbalploeg meedoet in de hoogste regionen van de ranglijst, dan loop je meer risico om kaarten. Zo simpel is het gewoon", aldus sportverslaggever Arend Vinke. "Wanneer je dan toch de Fair Play Cup binnenhaalt, dan is dat heel knap." Vv Oene is voor het seizoen 2017-2018 de winnaar geworden van de Fair Play Cup. Aanvoerder Patrick Kamphuis nam de cup met de grote oren vorige week dinsdag trots in ontvangst.

(door Dennis Dekker)

Niets dan lof voor Oene dus, zo vervolgt Vinke zijn relaas op Sportpark De Hoge Kamp. Kamphuis luistert mee en reageert. "We zijn trots op een derde plek op de ranglijst, maar als je daarnaast als team kunt laten zien dat je de wedstrijden ook op een nette manier kunt spelen, dan is dat misschien wel iets om minstens zo trots op te zijn."


Alle eerste teams in de gemeentes Epe, Heerde en Hattem doen mee aan de strijd om deze belangrijke beker. De spelregels om de Fair Play Cup aan het eind van het voetbalseizoen te kunnen winnen, zijn door de Oenenaren het beste opgevolgd. Vinke: "Zorg er voor dat je zo min mogelijk gele en rode kaarten haalt en je hebt aan het eind van het seizoen de minste strafpunten."

Voor een gele kaart krijg je één strafpunt. Voor een rode kaart krijg je er vijf. "Heb je de minste punten, dan komt de cup met de grote oren een jaartje in jouw voetbalkantine te staan. Naast deze grote wisselbeker wordt er een beker uitgereikt die de ploeg mag houden", aldus de Eper sportverslaggever die zich letterlijk al decennia verbonden heeft aan deze competitie. Behandel je tegenstander met respect en schoffel ze niet zo maar zonder reden onderuit. Wees netjes tegen de scheidsrechter. Loop niet te schreeuwen als je het ergens niet mee eens bent. Dit zijn zoal wat tips die Vinke opsomt om als voetbalploeg écht 'fair play' op het veld te laten zien. "Dan kom je heel ver. En ik denk dat vv Oene deze regels het beste heeft nageleefd. In de wedstrijden die ik vorig seizoen live gezien heb, zag ik dat zij er steeds alles aan deden om het voetballend op te lossen." Vv Oene komt uit in de derde klasse.

Joop de Haan
Meer berichten