Taalpunt zoekt vrijwilligers

Hattem / Heerde - Taalpunten Heerde en Hattem zoeken taal- en rekenvrijwilligers die zich willen inzetten voor mensen die beter willen leren lezen, schrijven, spreken en rekenen. Het gaat hierbij om het praktisch inzetten van taal en/of rekenvaardigheden uit de eigen leef-, en werkomgeving van de cursist.

In oktober start er op woensdagmorgen weer een nieuwe taal- en rekentraining voor vrijwilligers. De training bestaat uit zes dagdelen en vindt plaats in de Marke in Hattem. De lesdagen zijn 10, 17, 24 en 31 oktober en 14 en 21 november. Bij het Taalpunt wordt gekeken wat iemand wil leren en daar wordt een passende cursus, taalgroep of taalcoach bijgezocht. De taalvrijwilligers worden ingezet als taalcoach na de training. Dan begeleiden ze een deelnemer uit Nederland of uit een ander land gedurende een uur tot anderhalf uur per week.

Aanmelden voor de trainingen of meer informatie mail naar via taalpunthattem@bibliotheeknoordveluwe.nl (Mieke Peters, 06-22006604) of taalpuntheerde@bibliotheeknoordveluwe.nl (Joke Scholten 06-20318456).

www.bibliotheeknoord-veluwe.nl/educatie/taalpunt

Joop de Haan
Meer berichten