laura en sonja tiemens
laura en sonja tiemens (Foto: leonie hennekes)
Sport

Clubkampioenschappen W.E.T.

Regio - Op 9 september was het weer tijd voor de jaarlijkse clubkampioenschappen van de W.E.T. Niet alleen voor de doorgewinterde wedstrijdruiters maar juist ook voor de beginnende ponyruiters.

Zij mochten het spits afbijten met hun dressuurproef. Daarna volgde een springparcours. Er werd goed gepresteerd en iedereen heeft het parcours kunnen afmaken. Naar mate de dag vorderde werden de hindernissen steeds hoger. Bij de wedstrijdruiters ging de barrage op tijd, hetgeen tot snelle en spannende ritten leidde.

Aan het eind van de middag werd de wedstrijd afgesloten met een ouderwetse parade, het moment om de prijzen uit te reiken.

Bij de ‘groentjes’ was Annelivia Kuiper met Massie eerste in de dressuur, de tweede prijs ging naar Marijn Zwijnenberg met Noblesse.

In de B dressuur was Annelivia Kuiper weer de sterkste, deze keer met haar schimmeltje Kaiser. Pieter Berkhoff mocht met Mac Flurry de tweede prijs meenemen.

In de L dressuur won Zahra-Lindi Malkus met Rafaella, met maar liefst 201 punten.

Bij de paarden bleek Michaella Sas de beste proef gereden te hebben met Otto. De tweede prijs werd verdeeld tussen Danielle van Beek en Jan Huis in t’Veld. Zij hadden beide 186,5 punt. In de L dressuur was Nancy Pleune met Beauty oppermachtig en in de M ging Natalie van Emden met Glennis met de eer strijken.

Met het springen waren er natuurlijk ook prijzen te verdelen

In de Bixie categorie reed Marijn met Noblesse het netste parcours, gevolgd door Anouk Alberts met Pucky. Het BB springen werd gewonnen door Kim te Riele met Fleur en in het B springen ging Annika de Groot met Floor er met de overwinning vandoor. In het L springen bleek Laura Tiemens met Goldy de snelste in de barrage.

De paarden sprongen ook, het BB springen werd gewonnen door Sonja Tiemens met Epina Colada. Zij zetten in hun debuut een mooie tijd neer. In het B springen bleek Jan Huis in t’Veld met Austin te sterk voor de concurrentie. Jordin van Apeldoorn stuurde zijn Silverstar knap over het parcours van 110cm in het L springen, goed voor een eerste prijs.

Toen het springen volbracht was konden de kampioenen bekend gemaakt worden.

Bij de pony’s was Marijn Zwijnenenberg met Noblesse de beste in de Bixie categorie, Bij de wedstrijd ruiters was dat Laura Tiemens met Goldy.

Bij de paarden evenaarde haar moeder Sonja Tiemens die prestatie door met Epina Colada kampioen te worden.

Na de ereronde voor de kampioenen werden de paarden en pony’s naar huis gebracht zodat de ruiters daarna terug konden keren voor een heerlijke barbecue gesponsord door slager ter Weele

Joop de Haan
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden