Herman ter Weele
Herman ter Weele (Foto: MediaMagneet - Dennis Dekker)

Herman ter Weele bij Kulturhus EGW

Epe - In de serie bekende Epenaren vertelt Herman ter Weele zijn verhaal op zondag 14 oktober in het Kulturhus EGW.

Veel slagerijen gaan over van vader naar kind, van generatie op generatie. Dat gold ooit ook zo bij Herman ter Weele uit Oene. Als kleine jongen, liep hij iedere dag door de slagerij van zijn ouders Jannie en Gerrit ter Weele. Alle werkzaamheden werden hem al van jongs af aan met de paplepel ingegoten.

Over dat traject zal Herman 14 oktober zeker het nodige gaan vertellen. Hij verhaalt ook over bijzondere klanten en hij vertelt over de landelijke aandacht die zijn slagerij steevast krijgt. Herman zegt daar zelf heel bescheiden over: "ik heb ook wel eens een beetje geluk."

Ter Weele in Oene is nog één van de weinige zelfslachtende slagers in Nederland. Wat hij eveneens niet zal vergeten in zijn verhaal, zijn de twee andere belangrijke werkzaamheden in zijn leven: jagen en deel uit maken van de vrijwillige brandweer. Als laatste komt de komende generatie Ter Weele ook in zijn verhaal aan bod. Want wat voor een toekomst ziet zijn 15-jarige zoon Wessel voor zichzelf voor zich?

De aanvang voor deze zondagmiddag is om 15.00 uur en de entree is vrij. Bij een volle zaal zullen de deuren op tijd sluiten.

Joop de Haan
Meer berichten