'Aardewerk en kalebassen', een werk van Pita Vruegdenhil. . (foto: Cor Vreugdenhil)
'Aardewerk en kalebassen', een werk van Pita Vruegdenhil. . (foto: Cor Vreugdenhil) (Foto: )

Litho's en realistische stillevens in ateliers Emst

Emst - De 24ste Open-Atelierdagen Noordoost-Veluwe worden gehouden op vrijdag 5, zaterdag 6 en zondag 7 oktober. Belangstellenden kunnen bij 41 kunstenaars een kijkje in het atelier nemen. Thema van de Open-Atelierdagen Noordoost-Veluwe is dit jaar 'De rode draad'.

In Emst tussen Vaassen en Epe zijn bezoekers welkom bij Chérie Agterberg en Pita Vreugdenhil. Zij laten zien hoe hun kunst tot stand komt en vertellen over hun werk.

Bezoekers maken kennis met de materialen die ze gebruiken, en de kunstenaars vertellen over hun uitdagingen en inspiratiebronnen. Ze beantwoorden ook vragen.

Chérie Agterberg, Woesterweg 17, Emst stelt voor de tiende keer haar atelier open. Zij laat dit jaar haar grafische werk zien. Dit werk bestaat uit tekeningen, lino's en collages.

Haar persoonlijke thema heeft alles te maken met de cirkelgang van het leven. Dit komt in verschillende technieken in haar werk terug.Haar collages worden veelal van zelf bedrukt papier gemaakt.

Pita Vreugdenhil, Hanendorperweg 3 in Emst heeft aan alle 24 open atelierdagen meegedaan. Haar realistische stillevens, uitgevoerd in olieverf, weet zij tot in de kleinste details onder de aandacht te brengen. Glas, porselein en fruit zijn vaak de rode draad in haar schilderijen.

Op het vouwblad, waarvoor dit jaar is gekozen, staat aan de voorzijde een werk afgebeeld van alle deelnemende kunstenaars en op de achterzijde een platte grond met alle locaties duidelijk aangegeven.

Het vouwblad is gratis en is onder andere te verkrijgen bij de deelnemende kunstenaars.

De ateliers zijn geopend op vrijdag 5, zaterdag 6 en zondag 7 oktober van 12.00 tot 18.00 uur. Meer informatie op de site van de open atelierdagen www.openatelierdagen.nl en op www.pitavreugdenhil.nl/nieuws

www.openatelierdagen.nl

Joop de Haan
Meer berichten