Het Damesteam in de Voorganck op naar een derde prijs. (foto: Sander van Straten)
Het Damesteam in de Voorganck op naar een derde prijs. (foto: Sander van Straten)
Sport

Hattem Roeit in de prijzen in Langweer

Hattem - Sloeproeivereniging Hattem Roeit heeft zaterdag met twee teams meegedaan aan de sloeproeirace in Langweer. Een damesteam van Hattem Roeit ging met de derde prijs naar huis. 

De Langweerder Sloepenracee in Friesland telt mee voor het NK en is voor damens- en herensloepen. De 85 deelnemende sloepen vormden een mooi plaatje in de pittoreske Langweerder haven tijdens deze zonovergoten herfstdag.

De ruim 15 kilometer lange tocht voerde de teams vanuit het dorpje naar het open water, waar een strijd werd gevoerd met de andere teams en de elementen. Het herenteam in de sloep d'Isela behaalde een 38e plek in het algemeen klassement.

De dames in de sloep Voorganck werden 3e in de eigen klasse en staan daarmee op een 25e plek in het algemeen klassement. Dit geeft hen een goede kans om een podiumplek te behalen tijdens de MPM, de traditionele afsluiter van het sloeproeiseizoen in november in Muiden.

Sloeproeivereniging Hattem Roeit telt zo'n 60 leden uit met name Hattem en Zwolle. Vanuit Hattem trainen zij met drie verschillende sloepen op de IJssel: de whaler d'Isela, de kuikensloep Voorganck en de reddingssloep Wijsseland. Wie eens mee wil roeien kan mailen naar info@hattemroeit.nl of kijken op www.hattemroeit.nl

Joop de Haan
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden