In de hal van Jan Bakker werd een druk bezochte carriéremarkt gehouden als onderdeel van H2O Werkt!
In de hal van Jan Bakker werd een druk bezochte carriéremarkt gehouden als onderdeel van H2O Werkt! (Foto: Jan Nitrauw )

H2O Werkt: ondernemers pakken aan

Regio - H2O Werkt was het vrijdag het event voor ondernemers op de Noord-Veluwe. In de nieuwe vestiging van Jan Bakker stond een zichtbaar tevreden directeur Piet Tulner de honderden gasten te verwelkomen. Nog dit jaar verwacht hij de volgende 'gasten': bedrijven die zich op het industrieterrein gaan vestigen.

(door Jan Nitrauw)

De afgelopen weken kon Tulner de komst aankondigen van Wecovi uit Zwolle en HAMU Automaterialen uit Epe naar het bedrijvenpark dat jarenlang zwaar onder vuur heeft gelegen. Nu komen de verkopen op gang: "Wat we nu gaan beleven is een inhaalslag. Ondernemers hebben vanwege de economische recessie een decennium weinig geïnvesteerd. Nu gaat de prop uit de markt. Ondernemers durven weer", vertelt directeur Tulner die meldt dat er nog het een en ander in de pijplijn zit. Ooit presenteerde toenmalig wethouder Gerrit Jan Veldhoen in 2006 in restaurant Coelenhage mede namens de gemeenten Hattem en Heerde het plan: een groot bedrijvenpark in de oksel van de A28/A50. Na nauw overleg en gesteund door de provincie Gelderland om de drie gemeenten perspectief te bieden. Elk van de drie gemeenten had bedrijven die uit hun jasje groeiden, niets te bieden. In nauw overleg en van harte ondersteund door de provincie Gelderland werd het plan H2O gepresenteerd. Met een gouden toekomst: de drie gemeenten zouden uiteindelijk wel zo'n 40 miljoen kunnen verdienen. De economische crisis en het bestuurlijke armpje drukken dat volgde, gooide roet in het eten. Nu lijkt het tij te keren. De bestemming is ruimer gemaakt en een nieuwe afslag op de A28 is een kwestie van tijd.

Tijd om met nieuw elan H2O naar buiten te brengen. Het ondernemersevent H2O Werkt! was daar vrijdag het boegbeeld voor. 's Middags konden ondernemers kennis maken met de bedrijven die er inmiddels zijn gevestigd. Zo'n 150 belangstellenden luisterden naar sprekers als Ton van der Giessen van Van Werven en Janine Vos van de Rabobank Nederland. "De Rabobank steunt ons van harte bij dit initiatief om te zorgen dat mensen naar H2O toekomen", meldt Tulner. Aansluitend is er een carriéremarkt. Ruim tweehonderd mensen laten zich informeren over de vacatures bij tientallen bedrijven uit de regio waardoor Tulner op een geslaagd event terug kan kijken. Hij kan nu aan de slag met de werkzaamheden om Wecovi en HAMU hun plek te geven. Wecovi kocht zo'n 12.000 m2 en kan daar alle activiteiten bijeen brengen, een showroom bouwen en de productie uitbreiden. HAMU uit Epe kocht 7.600 m2, dichtbij de nieuwe afrit zodat hun route-auto's de vele garagebedrijven efficiënt kunnen bevoorraden. Piet Tulner wil nog geen namen noemen van andere kandidaten die overwegen naar H2O te komen, wel dat er 'nog meer in de pijplijn zit'. En wie ook wil weten hoe bedrijvenpark H2O werkt, directeur Piet Tulner is bereikbaar via tel. 06-30496529.

Joop de Haan
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden