Epe, 18 maart 2018Dagbesteding ’t Schip en het Dijkhuis
Epe, 18 maart 2018Dagbesteding ’t Schip en het Dijkhuis (Foto: Rob Gieling)

Open dag Zideris Epe op zaterdag 13 oktober

Epe - Zideris Epe houdt zaterdag 13 oktober een open dag voor Epenaren én voor familieleden van de bewoners. Een ieder is van 12.00 tot 17.00 uur welkom aan de Oenerweg 63.

Er is van alles te beleven. Zo geven de bewoners rondleidingen over het terrein, staat er een informatiekraam, is er een expositie van de cliënten te zien en kunnen bezoekers werken aan een eigen schilderij. Voor kinderen is er een springkussen aanwezig.
Zideris is een kleinschalige organisatie met een eigen gezicht. Er wordt eigenzinnige zorg aangeboden qua wonen, werken, dagbesteding en ambulante begeleiding. Bij Zideris werkt men al jaren vanuit het gedachtegoed en de methodiek van Gentle Teaching.
Medewerkers van Zideris hebben mede hierdoor een respectvolle, onderzoekende, warme houding en werken allemaal vanuit dezelfde grondhouding en methodiek. Men zoekt daarbij steeds naar verbondenheid met de bewoners. De bewoners die wonen bij Zideris hebben allen een beperking. Sommigen zitten een paar uur per dag op de dagbesteding, anderen maken onder begeleiding een wandeling naar het dorp of gaan naar school of naar hun werk. Samen met de begeleiders werken ze aan hun ontwikkeling tot grotere zelfstandigheid. Wonen bij Zideris in Epe betekent wonen in een plezierige omgeving mét ondersteuning.


Bewoners van Zideris Epe wonen in een drietal complexen genaamd Dijkhuis, Spingplank en Jagerskamp. Daarin zijn diverse studio's (eenkamerappartementen) gebouwd. Elke studio heeft een eigen badkamer een eigen woon-/slaapkamer en keukenblok. De studio's van alle bewoners staan op een ruim terrein in een bosrijke omgeving. Gedurende de nacht zijn er slaapwachten aanwezig om 24-uurs zorg te kunnen bieden. Zideris Epe bestaat ruim twee jaar. Zideris heeft ook vestigingen in De Bilt, De Ronde Venen, Rhenen, Uithoorn, Veenendaal, Wageningen en Zeist.

Nadere informatie is te vinden op www.zideris.nl of te verkrijgen via telefoonnummer 088-5132513.
 

Joop de Haan
Meer berichten