Popkoor WatZUP ontvangt een record aantal koren op 3 november in Coelenhage te Wezep. (foto: Stefan Verkerk)
Popkoor WatZUP ontvangt een record aantal koren op 3 november in Coelenhage te Wezep. (foto: Stefan Verkerk) (Foto: Stefan Verkerk)

Dertig koren uit de regio naar Wezep

Regio - Op initiatief van Anton Jansma werd in oktober 2008 in Wezep een popkoor opgericht. Hij deed dit in samenwerking met Daniëlle Luijten, Petra van den Berg en Hennie van Beek, leden van zijn inzingkoor Prevoices. Het koor kreeg de naam WatZUP. Tien jaar later bestaat het koor uit een kleine 70 leden, die al vanaf de oprichting 5-stemmig zingen (alten, mezzo's, sopranen, bassen en tenoren).

De door Jansma gearrangeerde popnummers werden via MP3 ingestudeerd en dat gaat nog steeds zo. Sinds 2014 is Tim van Dorst uit Enschede de arrangeur/vocal coach.

Om het tweede lustrum te vieren organiseert WatZUP zaterdag 3 november een tweede Korendag in Café Restaurant & Partycentrum Coelenhage, Zuiderzeestraatweg 486 in Wezep.

Aan deze Korendag werken 30 koren mee, met in totaal 1.100 zangers en zangeressen.

Het repertoire van de deelnemende koren is heet divers en varieert van shanty tot gospel en van klassiek tot pop. Er zijn jeugdkoren, vrouwen- , mannen- en gemengde koren, kortom een bonte mengeling zal deze dag aantreden. De deelnemende koren komen uit de wijde regio rondom Wezep.

Uit deze regio geven acte de présence: Vocalgroep De Mannen (Heerde); vrouwenkoor 't Kump wèh (Epe); popkoor Nenoni (Vaassen); gemengd koor Zang en Vriendschap en jongerenkoor In Between (beide uit Emst).

De Korendag begint om 11.00 uur en duurt tot 21.00 uur in drie verschillende zalen van Coelenhage.

Rond 21.00 uur verzorgt WatZUP zelf een optreden van ongeveer 30 minuten.

Aansluitend aan dit laatste optreden van deze Korendag start in Café Restaurant & Partycentrum Coelenhage een afterparty waarin DJ Rick van Velthuysen (bekend van onder andere Radio Veronica) het publiek meeneemt in de hedendaagse popmuziek.

Joop de Haan
Meer berichten