Foto:

Snuffelmarkt in Epe gaat gewoon door

Begin dit jaar overleed de voorzitter van de commissie onverwachts. En nu nemen drie andere bevlogen bestuursleden ook afscheid. Even lijkt de organisatie van de Pleinmarkt en van de Snuffelmarkt van de Eper Grote Kerk daardoor op losse schroeven te staan. Maar dat kan Epenaar Aart Bosch niet zo maar over zijn kant laten gaan.

(door Dennis Dekker)

Samen met het enige nog blijvende bestuurslid Martin van Norel tuigt Bosch een nieuwe commissie op. De welbekende Pleinmarkt die ieder jaar in mei rondom de kerk plaatsvindt, is gered. Ook de jaarlijkse Snuffelmarkt in diezelfde kerk gaat gewoon door. Aart Bosch en Martin van Norel: "Die vindt zeer binnenkort al plaats. Op zaterdag 25 november zijn geïnteresseerden van 10.00 tot 15.00 uur welkom in de kerk om te kijken of er iets van hun gading te koop is." Het duo geeft aan erg blij te zijn dat deze inkomstenbron voor de Grote Kerk behouden blijft. Linda van Zuuk en Daan van Apeldoorn completeren de kersverse commissie.

Iedere laatste zaterdag van de maand (met uitzondering van de maanden december, juli en augustus) kunnen Epenaren hun spullen inleveren bij de Grote Kerk. Die worden vervolgens verkocht op de Pleinmarkt (laatste zaterdag van mei) en op de kleinere Snuffelmarkt in de kerk die steevast plaatsvindt op de novemberzaterdag wanneer de intocht van Sinterklaas is. "Sinterklaas komt zelf ook altijd even snuffelen. Misschien zit er wel iets van zijn gading bij."

De nieuwe bestuursleden van de Pleinmarkt- en de Snuffelmarktcommissie gaan niet veel veranderen aan hun werkwijze. "Veel blijft natuurlijk hetzelfde. Want wat goed is, moet je niet willen veranderen. Zo kunnen we gelukkig nog altijd gebruik maken van dezelfde schuur waar de spullen van de twee markten opgeslagen zijn. Ook hebben we het geluk dat er een grote schare vrijwilligers meehelpt om de twee bazaars in goede banen te leiden." Wat wellicht wel zal veranderen? "We gaan meer via mail communiceren. Daar waar er voorheen briefjes bij vrijwilligers bezorgd werden, zullen we die verzoeken nu digitaal gaan versturen. Maar dat is alles."

Dennis Dekker
Meer berichten