Anne Nyst (rechts) en Lucette Houweling vertellen vrijdag over de Pompoen-Potter-Party in Kulturhus EGW in Epe.
Anne Nyst (rechts) en Lucette Houweling vertellen vrijdag over de Pompoen-Potter-Party in Kulturhus EGW in Epe. (Foto: Hans van de Vlekkert)

Pompoen-Potter-Party primeur in Epe

Epe - Ze zijn er naar eigen zeggen best een beetje trots op, de leden van de programmaraad van Kulturhus EGW in Epe. Aanstaande vrijdag worden diverse ruimtes omgetoverd in Harry Potter-sferen. "Tijdens de Pompoen-Potter-Party kan iedereen zich onderdompelen in de magie van de, nog altijd, mateloze populaire Harry Potter boeken-en films", aldus Anne Nyst.

(door Dennis Dekker)

Lucette Houweling, manager van Kulturhus EGW noemt het een primeur om trots op te zijn. "Het is een soort Halloweenparty", vult Nyst aan. "Maar dan in een nieuw jasje gestoken en zonder griezels."

Over jasjes gesproken: om de feestvreugde te verhogen roepen de organisatoren bezoekers zo veel mogelijk verkleed te komen, onder het motto 'Doe eens gek en trek je leukste Potter-pak aan'.

Pompoenen en verschillende personages uit de bekende school Zweinstein spelen de hoofdrol. Als je altijd al eens gedroomd hebt om in een outfit, zoals de figuren uit deze bekende school gefotografeerd te worden, grijp nu je kans: er zijn fotografen aanwezig die je kunnen vereeuwigen als bijvoorbeeld Albus Perkamentus of Harry Potter zelf.

"Fantasietheater Kaleidoscoop in Oene biedt een ieder deze kans." Tevens zijn er dertien dames van de dansschool van Yvonne Ballijns aanwezig. Gedurende dit evenement brengen ze hun Harry-Potterdans meerdere keren ten tonele. "Zij zijn heel blij met de mogelijkheid om hun talenten aan het publiek te tonen", vertelt Nyst.

Gerechten met als pompoen, worden ter plekke bereid. Verder worden er themaworkhops gehouden. Bijvoorbeeld kunstige pompoenen snijden, toverstokjes maken en schitterende mozaïeksieraden ontwerpen

Uiteraard wordt er gezorgd voor de inwendige mens. Gerechten met als hoofdingrediënt pompoen, worden ter plekke bereid. Bijvoorbeeld pompoensoep van Albert Heijn, pompoenoliebollen en shepardpies van Prince Pie en Slagerij ter Weele uit Oene.

De workshops zijn gratis en de versnaperingen voor een vriendenprijsje te koop. Kinderen kunnen spannende toverdrankjes brouwen. Deze zijn gratis. Houweling: "Het is kortom een unieke kans om (hernieuwd) kennis te maken met het Kulturhus in Epe!"

Aanvang van de Pompoen Potter Party is om 16.00 uur, het feest duurt tot 20.00 uur. Kaarten kosten 1 euro en zijn in de voorverkoop verkrijgbaar aan de balie van het Kulturhus of via de website van Kulturhus EGW in Epe.

www.kulturhusepe.nl

Joop de Haan
Meer berichten