De wandeling voert langs sporen van de familie Ballot. (foto: Lodewijk Rondeboom)
De wandeling voert langs sporen van de familie Ballot. (foto: Lodewijk Rondeboom) (Foto: )

Wandeling langs sporen Buys Ballot

Heerde - De boswachter van Geldersch Landschap & Kasteelen neemt wandelaars op woensdag 7 november mee naar landgoed De Dellen. De wandeling voert naar dat deel van het landgoed waar nog sporen uit de tijd van de familie Buys Ballot te vinden zijn.

Deze familie heeft De Dellen van 1852 tot 1928 in bezit gehad. Prof. Chr. H.D. Buys Ballot, weerkundige en oprichter van het KNMI, kocht De Dellen in 1852 van H.W. Daendels. Niet alleen om geld te verdienen, maar ook om zich in alle rust aan zijn wetenschappelijke activiteiten te kunnen wijden. Bij zijn overlijden erft zijn zoon Cornelis Sebastiaan het landgoed en zet het voort in de familietraditie. Hij overlijdt in 1928 en is bijgezet in een grafkelder op het terrein. Wie nieuwsgierig is naar de historie van deze familie en de invloed die zij op het landschap van De Dellen hebben gehad, is welkom op deze wandeling.

Start is om 14.00 uur op de GLK-parkeerplaats langs de Elburgerweg op 1 kilometer vanaf de afslag richting Heerde van de Nieuwe Zuidweg (dus niet op het Erf van Daendels). Duur is anderhalf uur, deelname kost 5 euro, contant te voldoen. Reserveren niet nodig.

Joop de Haan
Meer berichten