Foto:

Zeer smakelijke Pompoen-Potter-Party

Epe - Men neme het feest halloween aan de ene kant en de welbekende magiër Harry Potter aan de andere kant. Onderwerpen die op zich vrij weinig met elkaar te maken lijken te hebben. Maar afgelopen vrijdag bleek hoe smakelijk die twee ingrediënten te combineren zijn. Jong en oud genoot in het Kulturhus EGW van een heuse Pompoen-Potter-Party.

(door Dennis Dekker)

Even werd je als bezoeker op het verkeerde been gezet. De normale entree van het Kulturhus was gebarricadeerd. Je moest de oude deur van de ds. Prinszaal door om binnen te komen. Als je je daar meldde, dan was wel duidelijk waarom. Kleurrijke versiering, talloze hooibalen en pompoenen, sfeervolle, stemmige verlichting. Nee, daar paste een automatisch opengaande deur niet bij.

Om diezelfde reden was de normaal gesproken redelijk sfeerloze gang naar de eerste ruimte van het Kulturhus verworden tot een schaars verlichte tunnel. Diverse doeken zorgden er voor dat je het gevoel kreeg een andere wereld in te stappen. Een wereld die paste bij halloween, maar ook bij de magische sferen die de Harry Potterboeken bij jonge en oude lezers oproepen.

Zelfs wethouder Jan Aalbers werkte mee aan het creëren van die sfeer. Hij opende het evenement als docent van Zwijnstein, (Hogeschool voor Hekserij en Hocus Pocus, uit de Potterboeken van J.K. Rowling). De wethouder droeg daarbij zelfs de befaamde, magische Sorteerhoed. Deze halloweenparty zonder griezels, bleek uiteindelijk zeer veelzijdig voor jong en oud. Je kon op de foto als Harry Potter, je kon een toverstaf of bezem knutselen en je kon je laven aan onder andere pompoensoep, een pompoenquiche of een pompoenoliebol. Verder was er een Harry Potterfilm te bekijken en voerden de dames van de dansschool van Yvonne Ballijns diverse dansen uit.

De programmaraad van het Kulturhus hoopt dat het succes van dit evenement een voorbode is voor meer initiatieven. Ton van der Schouw, samen met Anne Nyst kartrekker van deze party, vertelt: "Er zijn 151 kaartjes verkocht. Dit is meer dan we voordien hadden ingeschat. Dat zorgt er voor dat wij nu denken over een vervolg."

Dennis Dekker
Meer berichten