Nurcan Hogeboom-Akar, hier in haar Haarstudio Top Chic, is deze maand de Epenaar aan het Woord in Kulturhus EGW. (foto: Mediamagneet, Dennis Dekker)
Nurcan Hogeboom-Akar, hier in haar Haarstudio Top Chic, is deze maand de Epenaar aan het Woord in Kulturhus EGW. (foto: Mediamagneet, Dennis Dekker) (Foto: )

Nurcan Hogeboom-Akar is de Epenaar aan het Woord

Epe - Nurcan Hogeboom-Akar zondag 11 november Epenaar aan het Woord in Kulturhus EGW. Ze komt vertellen over haar werk en leven.

Aan de ene kant woont ze hier al tientallen jaren. Sterker, Nurcan Hogeboom-Akar is eigenlijk 'zo Epes als het maar kan'. Vraag haar om dialect te praten en ze doet het. Maar aan de andere kant liggen haar echte roots duizenden kilometers ver weg, in het Koerdische gedeelte van Turkije. Juist die combinatie is zeer interessant en wordt door haar perfect gecombineerd in deze editie van Epenaren aan het Woord.

De succesvolle Epese ondernemer vertelt uitgebreid waar ze vandaan komt en probeert die afkomst en opvoeding terug te laten komen in een passievol verhaal. Haar geestdriftige ondernemerschap heeft geleid tot de succesvolle Haarstudio Top Chic. Haar levensverhaal wordt opgefleurd door foto's die haar echtgenoot Martin Hogeboom maakte. En misschien danst ze tot slot zelfs nog wel even een Koerdisch dansje in traditionele kledij.

De aanvang is om 15.00 uur en de entree is vrij. Bij een volle zaal zullen de deuren op tijd sluiten. Meer informatie over de activiteiten in Kulturhus EGW? Bezoek de facebookpagina www.facebook.com/kulturhusegw

Joop de Haan
Meer berichten