Foto:

Schilderijen taxeren in Voerman Museum Hattem

Hattem - Het Voerman Museum Hattem organiseert in samenwerking met het Venduehuis der Notarissen in Den Haag op vrijdagmiddag 9 november een taxatiedag. Iedereen kan deze middag van 12.00 tot 16.00 uur van schilderijen, tekeningen en aquarellen in het Voerman Museum Hattem vrijblijvend de waarde laten bepalen.

Een team van professionele taxateurs is aanwezig om een realistische raming van uw kunstwerken te geven. Eén daarvan is Frans Leidelmeijer. Deze kunstkenner werkte jarenlang mee aan het televisieprogramma Tussen Kunst en Kitsch. Sinds 2017 is hij als adviseur verbonden aan het Venduehuis in Den Haag, het oudste en grootste Nederlandse veilinghuis.

De taxatiedag richt zich op Indische schilderijen van bijvoorbeeld Theo Meier, Walter Spies, Willem Gerard Hofker, Lee Man Fong of Rudolf Bonnet. Maar ook op Nederlandse schilder- en tekenkunst: oude meesters, 19e- en 20e-eeuwse schilderijen en aquarellen op en art nouveau en art deco voorwerpen.

Het is de tweede keer dat het Voerman Museum Hattem en het Venduehuis gezamenlijk een taxatiedag houden. De eerste was op zaterdag 1 juli 2017 en werd goed bezocht.

Het Voerman Museum Hattem biedt een uitgebreide kunstcollectie van Jan Voerman senior en Jan Voerman junior. Daarnaast zijn er schilderijen van Jo Koster te zien, beeldende kunst van Bé Thoden van Velzen en is plaats ingeruimd voor een andere illustere Hattemer: Herman Willem Daendels (1762-1818) een patriot die van 1807 tot 1811 gouverneur generaal van Nederlands Indië was. En natuurlijk is hier de nieuwe tentoonstelling 'Pittoresk Hattem, getekend en geschilderd door bekende kunstenaars' te bekijken.


Wie wil, kan de getaxeerde schilderijen ook direct inleveren voor een van de veilingen van het Haagse Venduehuis. Er worden maandelijks veilingen georganiseerd, in de zaal en live online.

Meer informatie staat op www.venduehuis.com en op www.voermanmuseumhattem.nl

Joop de Haan
Meer berichten