zahra-lindi Malkus
zahra-lindi Malkus (Foto: Leonie Hennekes)
Sport

WET-ruiters weer op concours

Regio - WET-ruiters hadden zaterdag 3 november een drukke wedstrijddag. Veel leden hadden zich ingeschreven voor de eerste selectiewedstrijd voor het springen bij de pony’s in Wezep

Als eerste mocht Annika de Groot in de ring verschijnen met haar A pony Floortje voor het B springen. Ze bleven foutloos, ook in de barrage. Dit deden ze in een mooie stijl, de punten hiervoor waren hoog. Hoog genoeg om de eerste prijs en de bijbehorende statiedeken te mogen ontvangen. In haar tweede parcours moest ze genoegen nemen met de tweede prijs.

Bij de C pony’s mocht Tara Sas aantreden met haar pony Carmen. Ze reden een net basisparcours, maar helaas was Tara in de barrage even de weg kwijt en reed ze een verkeerd parcours. Ze herstelde zich netjes voor het tweede parcours en sleepte daar een vierde prijs uit het vuur met haar mooie stijlpunten.

Bij de grotere D pony’s was Francis van Gemert succesvol. Francis reed haar pony Diva’s Belle mooi rond en werd hiervoor beloond met 66 stijlpunten. In dit sterke deelnemersveld goed voor een 5e prijs.

In het L springen reed Zahra-Lindi Malkus mee met Rafaella. Ze waren 2x foutlous en zetten een goede tijd neer. In de combinatieklasse A/B/C pony’s was ze hiermee derde.

Laura Tiemens had ervoor gekozen niet naar Wezep te gaan maar liever mee te doen aan de eventing wedstrijd in Bathmen, immers de laatste van het jaar. De dressuur ging netjes, met 191.5 punt, met een negende plek in de stand. Bij het springen lieten veel combinaties de balken niet liggen, maar Laura reed wel foutloos, dus hiermee kon ze mooi stijgen in de ranglijst. Ook in de cross maakte Goldy geen fout en liet zich gehoorzaam over de vaste hindernissen en door de waterbak sturen. Ze waren foutloos en mooi binnen de tijd. Aan het eind van de dag kreeg ze een vierde prijs uitgereikt.

Natalie van Emden startte op zondag 5 november haar merrie Uck in de M1 dressuur. Ondanks dat binnen rijden doorgaans niet haar sterkste kant is , reden ze een prima proef. Dit leverde 196 punten en een eerste prijs op.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden