De ondertekenaars,van links af Willem Krooneman, Jan Berkhoff, Martijn Hospers, Marije Storteboom, Bob Bergkamp, Stefan de Weerdt, Laurens Klappe. Voor:  Arjo Wijnhorst, Marcel Companjen.
De ondertekenaars,van links af Willem Krooneman, Jan Berkhoff, Martijn Hospers, Marije Storteboom, Bob Bergkamp, Stefan de Weerdt, Laurens Klappe. Voor: Arjo Wijnhorst, Marcel Companjen. (Foto: )

Samenwerking voor sporters met beperking

Regio - De gemeenten Hattem, Heerde, Elburg, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Oldebroek en Putten gaan samenwerken aan een sport- en beweegaanbod voor mensen met een beperking.

Onder de naam Uniek Sporten wordt het sportaanbod voor mensen met een beperking in de regio in kaart gebracht. Bedoeling is dat vraag en aanbod samenkomen. Op de website van Uniek Sporten (www.unieksporten.nl) is nu het sportaanbod van de regio Noord Veluwe inzichtelijk gemaakt. Zo zijn fitness, tennis, gym en voetbal te vinden, maar ook schermen, paardensport, indoor skiën en kickboksen.
Met het inzichtelijk maken van het huidige sportaanbod willen de gemeenten sportverenigingen en andere aanbieders van sport en bewegen, stimuleren om niet bestaand aanbod te ontwikkelen. Elke gemeente heeft een lokaal aanspreekpunt aangepast sporten waar sporters terecht kunnen met vragen. Deze contactpersoon is te vinden op de contactpagina van de betreffende gemeente. Naast lokale aanspreekpunten die in contact staan met de doelgroep en de lokale sportaanbieders, is er ook een regionale coördinator voor de Noord Veluwe.

Joop de Haan
Meer berichten