Belangstellenden tijdens de opening van de tentoonstelling.
Belangstellenden tijdens de opening van de tentoonstelling. (Foto: J.Eilander)

Hans de Beer in het Anton Pieck Museum

Hattem - In het Anton Pieck Museum in Hattem is zondag de expositie van 'De kleine ijsbeer en andere helden van Hans de Beer' geopend door Bob Markus, directeur van uitgeverij De Vier Windstreken .

Het is de eerste expositie met werken van Hans de Beer. Te zien zijn illustraties van een tiental boeken waarvan er over de wereld meer dan 10 miljoen zijn verkocht. Hans de Beer heeft als illustrator en schrijver, via de kleine ijsbeer Lars, in zijn kinderboeken waardevolle zaken aangestipt, die ook voor de volwassen wereld van belang zijn. In die zin onderscheiden illustratoren zich van de reguliere schilderkunst.

Hans van der Hoeven, voorzitter van het Anton Pieck Museum, stond in zijn toespraak ook stil bij de toekomst van het Anton Pieck Museum. Het museum is volgens het bestuur, ook technische gezien, hard toe aan een 'make over'. Van der Hoeven wil het museum een eigen gezicht geven door de ingang weer te maken aan de Noordwal. Ook moet de beleving van het museum worden verhoogd door gebruik te maken van interactieve vormen.

Meer berichten