Intocht Sinterklaas in Hattem

Hattem - Sinterklaas komt samen met zijn Pieten zaterdag 17 november aan in de haven van Hattem. Om 13.30 uur meert het gezelschap af. 

In de haven wordt Sinterklaas hartelijk welkom geheten door de burgemeester, de Vooruit Piet, de Kleikloeten, en door een heleboel zingende en juichende kinderen.

De route die vervolgens wordt afgelegd gaat onder de Dijkpoort door, Kruisstraat, Kerkstraat, Achterstraat, Ridderstraat, Kerkhofstraat en Markt. 

De optocht is uitgebreid met een bakkersfiets met BakkersPieten, een brandweerwagen met echte brandweerPieten, een lelijk eendje en een leuke kar met cadeautjes erop. Kinderen ook in de Achterstraat of Ridderstraat kijken.


Dit jaar gaat Sinterklaas het een beetje anders doen. Ongeveer om 14.30 komt Sinterklaas aan op de markt en is er een klein podium waar kinderen de Sint een handje kunnen geven of even samen op de foto mogen. Daarnaast is er vrolijke Pietengym op de Markt met gezellige Sinterklaasmuziek van de DJ-Piet! De kinderen kunnen zelf actief spelletjes doen met de zwarte Pieten, zoals jute zak lopen, stoelen dans en cadeautjes in de schoorsteen gooien.


VersierPiet roept winkeliers en bewoners van de binnenstad op om de Nederlandse, Hattemse of Sinterklaasvlag uit te hangen. 

De organisatie adviseert om lopend of met de fiets te komen, voor de auto is weinig ruimte. In de haven mogen geen fietsen worden gestald, dit kan alleen op het Voermanplein. Er mogen ook geen fietsen op de markt in verband met de veiligheidsvoorschriften van de brandweer.


RTV Hattem zendt de intocht van Sinterklaas uit op zondag 18 november om 19.00 uur.


 

Joop de Haan
Meer berichten