Maureen Wellens is dansdocente en danscoach, maar staat zaterdag voor het orkest van  muziekvereniging Prins Bernhard. (foto: Henk Boeve)
Maureen Wellens is dansdocente en danscoach, maar staat zaterdag voor het orkest van muziekvereniging Prins Bernhard. (foto: Henk Boeve) (Foto: )

Jury en publiek kiezen Maestro in Emst

Emst - Muziekvereniging Prins Bernhard houdt zaterdag 17 november vanaf 19.30 uur de tweede editie van Maestro. In de Hezebrink in Emst strijden bekende Emsternaren, Wim Broekman (gepensioneerd onderwijzer), Melinda van der Scheer (bloemist), Ewout van den Noort (dominee), Maureen Wellens (dansdocente en dans coach) en Jizo van der Valk (audio-visueel technicus) om de titel Maestro Emst 2018. Zij zullen beoordeeld worden door het publiek en een professionele jury.

(door Henk Boeve)

Het idee voor dit Maestro concert is geboren eind 2015 bij de concertcommissie. Deze commissie organiseert jaarlijks een bijzonder concert. Vorig jaar werd het idee verder uitgewerkt. Dat resulteerde in Maestro 2017. Winnaar werd Linda Seinstra.

Medio dit jaar werden de deelnemers voor Maestro's 2018 benaderd. "De mensen die we op het oog hadden, zeiden allemaal direct 'já'", zegt Marije Noorderijk. "De Maestro's mochten zelfs twee favoriete nummers kiezen uit een lijst, opgesteld door de concertcommissie. De commissie heeft uiteindelijke het definitieve nummer gekozen."
Ieder nummer gaat ongeveer vier minuten duren. De vijf Maestro's hebben drie keer voor het orkest gestaan en diverse keren met hun begeleider thuis kunnen oefenen.

"Na het dirigeren van hun muziekkeuze geeft de jury hun opmerkingen, maar nog geen punten", legt Marije Noordderijk de gang van zaken uit. De jury bestaat uit Hans Verheij, dirigent van Prins Bernhard, de winnaar van vorig jaar, Linda Seinstra en Chris Timmer, voorzitter van Muziekbond Gelderland-Flevoland. Het publiek gaat uiteindelijk de punten geven.

Nadat de vijf Maestro's hun nummer hebben gedirigeerd, is er pauze. In deze pauze wordt één finalist door het publiek gekozen. De tweede finalist wordt door het orkest bepaald.
Na de pauze dirigeren de twee finalisten het nummer The Second Waltz. Daarna bepaalt de jury wie de titel Maestro van Emst 2018 ten deel valt.

Als eerste zal Wim Broekman voor het orkest staan en zal het nummer ' Bohmischer Traum' dirigeren.

Als tweede zal Melinda van der Scheer ten tonele verschijnen met het nummer 'Lets get loud'.

Als derde staat dominee Ewout van den Noort, is 42 jaar, voor het orkest met het muziekstuk 'The Young Amadeus'.

Als vierde komt Maureen Wellens, 68 jaar en werkzaam als dansdocente/dans coach met het muziekstuk 'Flasdance, What a feeling' op de bühne.

Als vijfde en als laatste staat Jizo van der Valk, 37 jaar en als beroep audiovisueel technicus met het nummer 'Copacabana', voor het orkest.

Maestro is zo populair in Emst dat kaarten inmiddels niet meer te koop zijn.

Joop de Haan
Meer berichten