De overhandiging van de brievenbussleutel aan wethouder Lia de Waard. (foto: Carla Adelaar)
De overhandiging van de brievenbussleutel aan wethouder Lia de Waard. (foto: Carla Adelaar) (Foto: Carla Adelaar)

Bijzondere brievenbus in Epe voor 'Ouderenpost'

Aan de Hoofdstraat in Epe is een bijzondere brievenbus geplaatst. De post die hier in komt, wordt bezorgd bij eenzame ouderen in de gemeente Epe.

Epe - Dit bijzondere idee is bedacht door leerlingen van groep 8 van Jenaplanschool 't Hoge Land. Eerder dit jaar deden zij mee aan 'Groep 8 aan de macht' waarbij de groepen 8 van de basisscholen hun idee mochten inbrengen voor een leefbaardere gemeente.

Na een debat in het gemeentehuis en een stemming over het beste idee, won groep 8 van 't Hoge Land 250 euro om het voorstel ook echt uit te gaan voeren.

Maandag was het zover: de officiële opening van de brievenbus. Een aantal van de bedenkers (inmiddels brugklassers), familie, een delegatie van 't Hoge Land en wethouder Lia de Waard waren hierbij aanwezig. Met de overhandiging van de brievenbussleutel aan mevrouw De Waard werd de brievenbus officieel in gebruik genomen.

De bovenbouwleerlingen van 't Hoge Land hadden alvast gezorgd voor de eerste lading post. Ondanks het grauwe weer op deze middag leek het even heel zonnig.

De brievenbus staat aan de Hoofdstraat tegenover het Martinusplein, bij de apotheek.

Meer berichten